Чілдрен Кінофест: долучайтеся до наймасштабнішого українського кінофестивалю для дітей та підлітків

Чи подобається вам кіно? Упевнені, що так! Тож маємо для вас чудову новину: з 30 червня до 9 липня в Україні проходитиме 10-й Чілдрен Кінофест.

Що це? Чілдрен Кінофест – наймасштабніший український кінофестиваль для дітей і підлітків. 

Де відбуватиметься? Фестивальні покази триватимуть одночасно в кінотеатрах 10 міст України (Київ, Львів, Ужгород, Вінниця, Житомир, Чернівці та інші). Але не вато засмучуватися, якщо ви не можете потрапити на показ, адже буде також і онлайн-трансляція! Для неї організатори готують спеціальну ювілейну програму – добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років.

Перегляд як офлайн, так і онлайн - безкоштовний, але потрібно заздалегідь зареєструватися. Зробити це можна на офіційному сайті Чілдрен Кінофесту.

Традиційно в межах кінофестивалю покажуть фільм-ретроспективу. Цього разу ним стане «Таємний сад» всесвітньо відомої режисерки Аґнєшки Голланд, який цьогоріч святкує 30-річчя з дня виходу. Цей фільм – екранізація класичного дитячого роману англійської письменниці Френсіс Годґсон Бернет. Картина розповідає про 10-річну дівчинку, яка розгадує таємницю саду, захованого в похмурому маєтку.

А чи є серед вас майбутні режисери та режисерки? Тоді вам точно буде цікаво, що в межах Чілдрен Кінофесту всьоме відбувається Дитячий кіноконкурс, участь у якому відкрита для всіх охочих. Прийняття робіт на участь у Дитячому кіноконкурсі триває до 29 травня, тоє у вас точно є час! 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Ознайомитися з умовами участі можна на сайті Чілдрен Кінофесту.

До речі, у складі журі конкурсу знані українські кінематографісти: режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»).

Фільми-фіналісти Дитячого кіноконкурсу покажуть у містах-учасниках фестивалю в межах 10-го Чілдрен Кінофесту, а також онлайн. Переможці конкурсу будуть відзначені призами від 5 до 10 тисяч гривень.

До речі, цьогоріч «На Урок» став офіційним медіапартнером Чілдрен Кінофесту, тож із нетерпінням очікуємо на старт фестивалю разом із вами! А щоб зробити процес очікування веселішим, долучайтеся до нашого нового неймовірно цікавого онлайн-конкусу «Як це працює: кіноіндустрія».

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо