НМТ-2023: Англійська мова

Отже, цьогоріч стандартного ЗНО знову не буде - з міркувань безпеки його замінили на НМТ. І якщо у 2022 році тестування з англійської мови не передбачалося (що неабияк засмутило багатьох випускників, які готувалися до нього роками), то у 2023 році все інакше. Мультитест складатиметься з трьох блоків: двох обов'язкових предметів (українська мова та математика) і одного на вибір. Тож ви можете обрати в якості третього предмета саме англійську мову! Отже, яким буде НМТ з англійської мови у 2023 році? Розбираємося разом!

Зміст завдань

Тут усе максимально просто: зміст завдань НМТ з англійської мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з англійської мови

Але тут на нас чекає важлива зміна: враховуючи комп'ютерний формат тестування, неможливо провести його так, як було раніше. Тож цього року мультитест з англійської мови включатиме частини «Читання» та «Використання мови». А завдань із аудіювання та на надання розгорнутої письмової відповіді не буде (певно, когось із випускників ця новина неабияк порадує).

Таким чином, для того, аби успішно скласти тест з англійської, ви маєте:

  • читати і розуміти автентичні тексти різних жанрів і видів;
  • мати доволі великий словниковий запас;
  • розуміти основний зміст чіткого нормативного мовлення;
  • критично оцінювати інформацію та вміти використовувати її.

Структура блоку

Усього у блоці, присвяченому англійській мові, буде 32 завдання. Серед них:

  • 5 завдань із вибором однієї правильної відповіді;
  • 11 завдань на встановлення відповідності;
  • 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.

Якщо ви зможете правильно відповісти на всі запитання Національного мультитесту з англійської мови, то отримаєте 32 тестових бали.

Особливості оцінювання

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Якою буде схема оцінювання Національного мультипредметного тесту з англійської мови? Наразі відомо, що буде застосована схема, аналогічна до тієї, яку використовують на ЗНО. Тобто за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді ви отримаєте по 1 балу. За кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності ви теж отримаєте 1 бал. За кожен правильно вказаний варіант на заповнення пропусків у тексті ви також можете отримати 1 бал.

Приємна новина: свій результат ви знатимете одразу після завершення тестування. Тож жодних очікувань протягом тижнів та зайвих переживань!

Згодом результат кожного блоку переведуть у шкалу 100–200 балів. Для того, аби отримати 100 балів за шкалою 100–200, ви маєте набрати хоча б 4 тестових бали.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо