НМТ-2023: Математика

Математика увійшла до переліку навчальних предметів, які обов'язково потрібно складати в межах Національного мультипредметного тесту у 2023 році. Не всі зраділи цій новині, та тим не менш, варто готуватися! Отже, яким буде цьогорічний НМТ із математики? Розбираємося разом!

Зміст завдань

На щастя, особливих новин тут немає: зміст завдань НМТ з математики відповідатиме чинній програмі ЗНО з математики. А вона охоплює всі теми з алгебри та геометрії, які ви вивчали у шкільному курсі, а саме:

  1. Числа і вирази.
  2. Рівняння, нерівності і їх системи.
  3. Функції.
  4. Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків.
  5. Планіметрія.
  6. Стереометрія.

Структура блоку

Усього у блоці, присвяченому математиці, буде 22 завдання. Із них:

  • 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів;
  • 3 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»);
  • 4 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

Важливий нюанс: завдань відкритої форми із розгорнутою відповіддю не буде.

А якщо ви зможете правильно відповісти на всі запитання мультитесту з математики, то отримаєте 32 тестових бали. Також у вас буде можливість скористатися чернетками та додатковими матеріалами. 

Особливості оцінювання

Яким чином будуть оцінювати завдання Національного мультитесту з математики? Нічого складного: тут буде застосована та ж схема, що і для оцінювання традиційного ЗНО. Тобто за кожну правильно відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді ви отримуватимете по 1 тестовому балу. За кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності ви також отримаєте по 1 тествому балу. А от за кожну правильну коротку відповідь ви можете отимати вже по 2 тестових бали.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Ще один важливий нюанс: свій тестовий бал ви дізнаєтеся одразу після звершення тестування. І це позбавить вас необхідності довго чекати результатів та нервуватися.

Згодом результат кожного блоку буде переведено у шкалу 100–200 балів. Для того, аби отримати 100 балів за шкалою 100–200, ви маєте набрати хоча б 4 тестових бали.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо