Дев'ятикласникам приготуватися: стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників

Сьогодні без перебільшення історичной день: стартувала реєстрація електронних кабінетів вступників на основі 9-ти класів на фахового молодшого бакалавра. Вона особлива тим, що проводиться вперше: до цього дев'ятикласники ще жодного разу не подавали заяви на вступ через електронні кабінети. 

Увага: реєстрація електронних кабінетів проводиться на сайті.

Для того, аби створити свій кабінет, ви маєте зазначити:

  • серію та номер документа про освіту;
  • номер (без серії) документа, що посвідчує особу (це може бути паспорт громадянина України, паспорт громадянина України для виїзду за кордон, свідоцтво про народження);
  • електронну пошту (зверніть увагу, що використовувати домен ru заборонено! користуйтеся сервісами, що не заборонені на території України).

Важливо: не загубіть ані адресу електронної пошти, ані пароль для входу! І обов'язково перевірте, чи не припустилися помилки в назві. Адже саме вказана вами електронна пошта надалі використовуватиметься для активації кабінету та в заяві вступника. 

У самому кабінеті необхідно завантажити фото вступника та довідку, що підтверджує реєстрацію в селі (Звісно, лише якщо ви таку маєте. Підійде додаток 13 або витяг із реєстру територіальної громади, зокрема сформований на порталі Дія). Така можливість доступна тільки тим вступникам, які закінчили школу в селі в 2022 році.

Зверніть увагу: додане в кабінет фото заклад освіти може використовувати для замовлення студентського (учнівського) квитка. Тож не варто використовувати «селфі» чи некоректне фото.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

За необхідності ви можете редагувати внесену інформацію, але робити це можна лише до моменту подання першої електронної заяви. Потім такої можливості вже не буде. Подати електронну заяву можна буде із 30 червня і до 18-ї години 13 липня.

Цьгоріч конкурсний бал вступника на бюджет складається з результатів індивідуальної усної співбесіди або творчого конкурсу. Також може бути розглянутий мотиваційний лист. Текст мотиваційного листа необхідно буде заповнювати в кабінеті під час подання заяви. За необхідності копії матеріалів (дипломи, нагороди), що підтверджують викладену в листі інформацію, можна надіслати на електронні скриньки Приймальних комісій закладів освіти, що вказані в конкурсних пропозиціях.

Ви можете використати сільський коефіцієнт (СК), на який збільшується конкурсний бал (СК дорівнює 1,05). Він доступний для осіб, зареєстрованих у селі, які в рік вступу здобули базову середню освіту у закладі освіти на території села. Для підтвердження СК потрібно завантажити в електронний кабінет сканкопію довідки, про яку ми згадували вище. 

Вступити на фахового молодшого бакалавра можна як із документом про базову середню освіту, так і про повну загальну (профільну) середню освіту. Підійдуть також документи про професійну або вищу освіту.

Детальну текстову інструкцію для реєстрації електронного кабінету ви знайдете за посиланням.

Детальну відеоінструкцію для реєстрації електронного кабінету ви знайдете за посиланням.

 
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо