До уваги учасників спеціальної сесії НМТ: як вступити до університету

Якщо ви складатимете Національний мультипредметний тест у межах спеціальної сесії, то, певно, ви вже замислювалися над тим, як же за таких умов вступити до університету і, бажано, на бюджет. Не хвилюйтеся, все реально. У Міністерстві освіти і науки надали алгоритм дій.

  1. Подати до 18:00 23 серпня 2022 року заяву для участі у конкурсі на місця за кошти фізичних або юридичних осіб на відкриту або фіксовану конкурсну пропозицію. В електронному кабінеті необхідно вказати, що ви вступаєте за категорією 143: «Вступники, які планують брати участь у вступній кампанії за результатами спеціально організованої сесії національного мультипредметного тесту, магістерського комплексного тесту, магістерського тесту навчальної компетентності».
  2. Отримати рекомендацію для зарахування на навчання за кошти фізичних та/або юридичних осіб.
  3. Успішно скласти НМТ під час спеціальної сесії та отримати результати.

Що далі? Конкурсний бал, розрахований за результатами НМТ, має бути достатнім для вступу на місця державного або регіонального замовлення. А в університеті мають бути вакантні місця державного або регіонального замовлення за відповідною спеціальністю (або додаткові місця). У таком випадку має бути завершене оформлення вступника на місце за кошти фізичних та/або юридичних осіб з наступним переведенням на місця державного (регіонального) замовлення.

У разі неможливості переведення вступника на бюджетне місце за заявою з найвищою пріоритетністю, така процедура повторюється за заявами з нижчими пріоритетностями.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо