НМТ-2023: на тестування успішно зареєструвалося понад 280 тисяч осіб

НМТ усе ближче! Сподіваємося, ви встигли зареєструватися на тестування, якщо плануєте вступати цьогоріч до університету. А тим часом Український центр оцінювання якості освіти повідомив, що завершив обробку реєстраційних документів усіх, хто виявив бажання взяти участь в Національному мультипредметному тесті. 

Як відомо, загалом повідомлення про успішну реєстрацію та можливість сформувати сертифікат участиника Національного мультитесту отримали 284 729 осіб. 

При цьому для участі в основній сесії зареєструвалося 281 198 осіб. Із них більшість – 257 948 осіб – складатиме тестування в Україні, а 23 250 – за кордоном. 

Для участі в додатковій сесії наразі зареєстроано 3 531 особу. 

Під час реєстрації всі майбутні вступники могли вибирати з переліку населених пунктів, де будуть проводити НМТ, не тільки міста в Україні, а й населені пункти за її межами.

Цікавий факт: обираючи предмет додаткового блоку, випусники віддавали перевагу історії України – 149 627 осіб. Також багато хто зробив вибір на користь іноземних мов – 87 359  осіб. Біологію захотіли скласти 38 615 осіб, 5732 – фізику, 3396 – хімію.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Основна сесія НМТ розпочнеться 5 червня і триватиме до 23 червня. З міркувань безпеки УЦОЯО не публікуватиме інформацію про те, де саме відбуватиметься тестування та за яким графіком вони проходитимуть.

Не пізніше 26 травня зареєстровані учасники зможуть закантажити зі своїх персональних сторінок запрошення на НМТ. Там буде зазначено дату, час та місце проведення НМТ. УЦОЯО просить не розголошуватися, де саме та коли відбуватиметься тестування, оскільки саме від цього залежить безпека всіх його учасників. 

Також упродовж 5–12 червня триватиме додатковий період реєстрації. У межах цього періоду зможуть зареєструватися ті, хто:

  • реєструвався в основний період реєстрації, але отримав відмову;
  • не зміг із поважних причин зареєструватися для проходження НМТ під час основного періоду реєстрації;
  • за рішенням судів перебувають в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо