НМТ-2024: чому можуть відмовити в реєстрації та що робити далі

Реєстрація для участі в національному мультипредметному тесті стартувала. НМТ усе ближче, чи не так? Сподіваємося, ви легко впораєтеся із цим завданням, успішно зареєструєтеся та станете на крок ближче до омріяного університету. Але також ви маєте знати, що є ряд умов, за яких вам можуть відмовити в реєстрації для участі в мультитесті. Чому та що з цим робити далі? Розповідаємо!

Загалом є три причини, через які вам можуть відмовити в реєстрації. І це:

  1. Надання недостовірної інформації. Так, усі документи та дані, які ви внесете до персонального кабінету, будуть перевірені, тож якщо десь знайдуть неспівпадіння, то відмовлять в реєстрації.
  2. Ненадання копій документів, потрібних для реєстрації. Їхній перелік буде в персональному кабінеті, але йдеться про паспорт, код платника податків, документ-підтвердження рівня освіти. Додатково можуть знадобитися інші документи, зокрема про зміну імені чи прізвища, або медичний висновок про потребу створення особливих умов.
  3. Надання копій документів, які не відповідали вимогам законодавства. Тож зверніть увагу - всі довідки мають бути коректно заповнені.
  4. Відсутність можливості створити особливі (спеціальні) умови для проходження НМТ. Так, навіть якщо у вас буде відповідний медичний висновок, у реєстрації можуть відмовити, бо в обраному вами ТЕЦ немає можливостей організувати все так, аби вам було комфортно.

Рішення про відмову в реєстрації ухвалює регламентна комісія. У вашому персональному кабінеті зʼявиться відповідне повідомлення, де будуть вказані причини відмови.

Але що робити, якщо отримав відмову від реєстрації на НМТ? Спробувати врахувати всі помилки, яких припустилися, та виправити. Утім, це можливо лише в тому випадку, якщо ви дізналися про відмову тоді, коли реєстрації ще триває. Якщо ж її вже завершено, то ситуація дещо ускладнюється. 

Також, якщо ви впевнені, що все було зроблено правильно, то можете оскаржити рішення про відмову і реєстрації. Для цього ви маєте подати до УЦОЯО апеляційну заяву (не пізніше, ніж за 14 днів після завершення реєстрації), разом комплектом реєстраційних документів, за результатами розгляду яких вам було відмовлено.

Заяву протягом 10 робочих днів розгляне апеляційна комісія. За результатами буде ухвалено рішення або про задоволення заяви та надання можливості зареєструватися для участі в додатковій сесії НМТ, або про відмову в задоволенні заяви у зв’язку з підтвердженням об’єктивності раніше ухваленого рішення.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо