НМТ чи ЗНО: до чого готуватися випускникам у 2023 році

Навчальний рік у розпалі, на дворі майже грудень, а це означає, що учням 11 класів саме час починати готуватися до вступу до закладів вищої освіти. І якщо раніше все було просто та передбачувано, то тепер, в умовах воєнного стану, вступна кампанія значно змінилася. Так, минулорічні випускники складали замість звичного ЗНО Національний мультипредметний тест. 

Нагадаємо, випускники 2022 року складати комплексний тест: 20 запитань із української мови, 20 – з історії України, та ще 20 – з математики.

Усі сподівалися, що НМТ – тимчасове рішення на один рік, але, на жаль, воєнний стан триває, а отже і національний мультитест має всі шанси повернутися. Адже безпекова ситуація та складнощі із логістикою не дозволяют провести традиційне ЗНО.

Але майте на увазі: у 2023 році НМТ буде зовсім інакшим. Просто зараз спеціалісти працюють над його вдосконаленням. Зараз нам відомо, що тестові завдання відповідатимуть програмі ЗНО. А саме НМТ складатиметься з двох блоків: обов'язкового та додаткового.

До обов'язкового блоку входитимуть чотири предмети:

  • українська мова;
  • математика;
  • історія України;
  • іноземна мова (англійська, французька, німецька та іспанська мови на вибір).

У вас буде 90 хвилин на виконання завдань із української мови та математики. Потім вам дадуть можливість трохи перепочити, після чого ви ще 90 хвилин працюватимете над завданнями з історії України та іноземної мови.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Щодо додаткового блоку, то його складання передбачаєтеся в окремий день. НМТ із фізики, хімії чи біології. Зверніть увагу: їх результат може замінити оцінку з історії України або іноземної мови. Але на тестування з додаткових предметів виділено трохи менше часу: 75 хвилин. 

Старт реєстрації для участі в НМТ заплановано на квітень, а саме тестування проходитиме в червні – липні 2023 року. Наразі передбачається основна та додаткова сесії.

Також відомо, що для вступу у 2023 році можуть бути використані результати з НМТ 2023 та 2022 років, а також ЗНО 2020-2021 років. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо