Іноземна мова не буде обов'язковою на НМТ

Міністерство освіти і науки України продовжує працювати над розробкою та алгоритмом поведення Національного мультипедметного тесту в 2023 році. Головні суперечки точаться довкола питання щодо того, які ж навчальні предмети варто зробити обов'язковими. Ще нещодавно міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет говорив про те, що випускники складатимуть НМТ із української мови, історії України, математики та іноземної мови, а також матимуть можливість в окремий день скласти тестування ще й із фізики, хімії чи біології. 

Але така формула НМТ не надто вразила депутатів (так, за формат проведення НМТ / ЗНО має проголосувати Верховна Рада, так було завжди), до того ж з'явилися інші законопроєкти, присвячені тестуванню, із іншими пропозиціями. Особливо багато суперечок виникло довкола обов'язковості складання іноземної мови. Адже за роки дистанційки якість знань учнів серйозно впала, тож проведення такого тестування покаже лише, що випускники погано знають англійську. Принаймні таку думку висловили депутати.

Тож наразі відомо, що іноземна мова навряд увійде до числа обов'язкових предметів. Натомість серед обов'язкових лишаються українська мова, історія України та математика. А ще всі предмети складатимуться в один день. Від ідеї проводити НМТ упродовж двох днів, скоріше за все, відмовляться остаточно, оскільки це не надто безпечно. 

Тобто є три обов'язкові предмети, але чи будуть додаткові? Можливо. Наразі розглядається можливість зробити четвертим предметом для складання НМТ іноземну мову, фізику, хіміб, біологію тощо – вступники зможуть обрати один із них. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо