Особливості вступу на менеджмент в 2021

Відповіді на найпоширеніші запитання майбутніх абітурієнтів: про вступ на менеджмент, кращі ВНЗ України та перспективи працевлаштування.

Незабаром стартує ЗНО, а це означає, що випускники мають визначитись із тим, у якій сфері професійної діяльності хотіли б краще розбиратися чи навіть стати професіоналами! 

Як щодо менеджменту? Попит на менеджерів, здається, буде завжди, адже саме ці люди відповідають за розвиток і результати діяльності своєї компанії. Якщо ти амбіційний/-а, маєш лідерські якості і вмієш організовувати командну роботу – ти на правильному шляху! Ми підготували для тебе інформацію, яка допоможе розібратися у важливих питаннях для вступу у ВНЗ на менеджмент. 

Предмети для вступу на менеджмент в 2021

Які предмети потрібно здавати на ЗНО на менеджмент? Майбутній абітурієнте, ми радимо тобі ознайомитися з цією інформацією на офіційних сайтах вищих навчальних закладів, які обрав для вступу! ЗНО з української мови та літератури є обов'язковим, а от інші предмети можуть значно різнитися. 

Які ще потрібно здавати предмети для вступу на менеджмент? Математику. А також майбутні бакалаври мають писати «тестові завдання на вибір»: історію України, іноземну мову, фізику, хімію, біологію або географію. 

Прохідний бал на менеджмент 

Прохідний бал на менеджмент в 2021 не у всіх ВНЗ однаковий. Це залежить від того, яку саме спеціальність ти обереш:

  • менеджмент соціокультурної діяльності: середній бал ЗНО на бюджет – 168.64, на контракт – 143.44;
  • факультет івент-менеджменту та шоу-бізнесу: середній бал ЗНО на бюджет – 179.01, на контракт – 153.80;
  • менеджмент соціально-комунікаційних мереж, інтернет-маркетинг: середній конкурсний бал ЗНО на бюджет – 159.52, на контракт – 134.52.

Як бачиш, середній бал сертифіката ЗНО на менеджмент, в основному, вищий за середній по країні, тож радимо як слід підготуватися до тестування! І тоді ти без проблем вступиш на перший курс!

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Але відомо, що українську мову та літературу необхідно написати хоча б на 120 балів, математику – на 130, інші предмети – на 120. 

ТОП вишів України для вступу на менеджмент

Знайти списки найпрестижніших ВНЗ України не проблема. Набагато складніше визначитися, куди ж хочеш вступити. Для того, щоб визначитися, куди краще подавати документи, просто перейди за посиланням та обери регіон, спеціальність і напрям бажаної професії. 

Зверни увагу! Інформація про рейтинг вишів постійно оновлюється! 

ТОП університетів України за спеціальністю менеджмент:

  1. Українсько-американський університет Конкордія
  2. Інститут психології і підприємництва
  3. Університет економіки та права «КРОК»
  4. Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП)
  5. Сумський національний аграрний університет (СНАУ)
  6. Європейський університет (ЄУ)
  7. Національний фармацевтичний університет (НФаУ)
  8. Академія праці, соціальних відносин і туризму (АПСВТ)
  9. Бердянський державний педагогічний університет (БДПУ)
  10. Видавничо-поліграфічний інститут НТУУ «КПІ»

Менеджмент: ким працювати після випуску

Випускнику, якщо ти плануєш вступати на спеціальність «Менеджмент», пам'ятай, що така робота вимагає чималої відповідальності, амбіційності та організованості! Менеджери є дуже затребуваними практично у всіх сферах діяльності: від початкової ланки до керівництва. Професіональні менеджери дуже затребувані і щороку попит на них зростає! 

Під час вступу до вишів радимо звернути особливу увагу на такі спеціальності: «Менеджмент організацій», «Менеджмент організацій та адміністрування», «Менеджер з продажу», «Менеджер», «Менеджер готельно-ресторанного бізнесу». 

Зверни увагу! Випускники університетів, які навчалися на спеціальності «Менеджмент», матимуть кращі перспективи у працевлаштуванні, якщо чудово розбиратимуться в математиці та вільно володіють англійською мовою! 

Бажаємо успіхів на ЗНО та вступити до омріяного університету! 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо