Особливості вступу на психологію 2021

Як вступити на психологію у 2021 році? Поговоримо!

«Це ЗНО втручається у мою зону комфорту!» або «Мої особисті кордони не витримують стільки підготовки до ЗНО!»... Якщо ці думки тобі близькі, ти не випадково зазирнув у статтю, адже психологія – те, на чому ти вже розумієшся. Наступний крок – це дізнатися предмети, необхідні для вступу на психологію, найпрестижніші ВНЗ та прохідний бал на цю спеціальність.

Предмети для вступу на психологію

Які предмети потрібно здавати на ЗНО на психологію? Безумовно, маст-хев для усіх вкраїнських випускників та абітурієнтів – ЗНО з української мови та літератури. Поза тим, необхідно скласти такі предмети для вступу на психологію: обов’язкове ЗНО на психологію – математика. А також ще один предмет на вибір: історія України, біологія, географія, фізика, хімія або іноземна мова. 

Аби збагнути, що стоїть за сполучником «або» у переліку предметів ЗНО, потрібно перейти на сайт омріяного ВНЗ та подивитися деталі вступу та необхідні екзамени. Врешті-решт, це «або» зазвичай залишається на розсуд абітурієнта. 

Прохідний бал на психологію

Психологія – спеціальність, що в тому числі вивчає поведінку людей. Тож що рухає тими людьми, які встановлюють прохідні бали на цю спеціальність? Звичайно, її важливість для людей! Авжеж, «біологія» серед екзаменаційних предметів відлякує потенційних бакалаврів, проте майбутні психологи точно не поведуться на цю маніпуляцію (до речі, цілком виправдану!).

Для розуміння прохідного балу з психології можемо орієнтуватися на опубліковану інформацію факультету психології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У цьому ВНЗ – прохідний бал на психологію в 2021 один для всіх предметів. Мінімальна кількість балів у сертифікаті для допуску до участі в конкурсі – хоча б 101 бал для української мови та літератури, математики, біології або іноземної мови та інших.

ТОП ВИШів для вступу на психологію

І дійсно, це запитання, що турбує кожного абітурієнта, відповідь на яке на просторах інтернету не так легко знайти. Куди вступати, щоб стати компетентним, успішним та кваліфікованим психологом?

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Наразі існує академічний рейтинг ВНЗ України «Топ-200 України 2020», створений центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у співпраці з міжнародною групою експертів IREG Observatory. Проаналізувавши рейтинг та зазначені заклади, можемо скласти список найпрестижніших ВНЗ зі спеціальністю «психологія».

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  2. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
  3. Національний університет «Львівська політехніка»
  4. Сумський державний університет
  5. Львівський національний університет імені Івана Франка
  6. Національний університет «Києво-Могилянська академія»
  7. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
  8. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого
  9. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
  10. Донецький національний університет імені Василя Стуса

Психологія: ким працювати після випуску

У кожного випускника своя мотивація для отримання вищої освіти. Інколи вступ до ВНЗ умотивований бажанням саморозвитку, але найчастіше – майбутнім працевлаштуванням. Звичайно, елементарні психологічні знання потрібно усім. Проте вивчати психологію на професійному рівні не потрібно бездумно, варто усвідомлювати перспективи спеціальності на майбутнє. Тож які можливості відкриває вища освіта за спеціальністю «психологія»?

  • приватний психолог або психотерапевт
  • психологічних, консультативних службах;
  • у соціальних організаціях (центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, дитячі центри творчості і дозвілля, дитячі будинки, притулки, будинки пристарілих, інвалідів);
  • у закладах охорони здоров’я (лікарні, поліклініки, наркологічні та реабілітаційні центри);
  • в установах з підбору й добору персоналу (кадрові агентства, центри зайнятості, центри профорієнтації); у компаніях, малих підприємствах та бізнес-структурах;
  • у правоохоронних органах (установи ювенальної юстиції);
  • у службі довіри;
  • у системі Міністерстві надзвичайних ситуацій (митниці, служби порятунку, військові організації);
  • працювати у межах авторських проектів, надаючи консультативні, тренінгові, психоедукаційні послуги.
 
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо