Особливості вступу на готельно-ресторанну справу

Готельно-ресторанний бізнес – одна з найстаріших галузей, що з року в рік користується попитом. Здобувачі освіти за цим напрямком як ніхто інші розуміють важливість високого рівня комфорту, задоволення потреб людей та їхніх культурних запитів. Якщо ці думки тобі близькі та зрозумілі, то наступний крок – дізнатися предмети для вступу на готельно-ресторанну справу, інформацію про найпрестижніші ВНЗ та прохідний бал на цю спеціальність.

Предмети для вступу на готельно-ресторанну справу в 2021

Які предмети потрібно здавати на ЗНО на готельно-ресторанну справу? Безумовно, маст-хев для усіх що всім українським випускникам та абітурієнтам цього року необхідно вдало скласти ЗНО з української мови та літератури. Поза тим, це не єдиний важливий момент. Також необхідно скласти такі предмети для вступу на готельно-ресторанну справу: історія України та іноземна мова або географія. 

Аби остаточно розібратися у переліку предметів ЗНО на готельно-ресторанну справу, потрібно перейти на сайт того самого ВНЗ, де ви найбільше бажаєте навчатися, та подивитися деталі вступу, дізнатися, які необхідно скласти іспити. Врешті-решт, це «або» зазвичай залишається на розсуд абітурієнта. 

Прохідний бал на готельно-ресторанну справу

Готельно-ресторанний бізнес займає провідну ланку у світовій економіці та має вкрай високу конкуренцію. Тож аби «залишатися у топі» майбутніх професіоналів та вступити в омріяний ВНЗ необхідно плідно працювати!

Для остаточного розуміння рівня прохідного балу з готельно-ресторанної, справи можемо орієнтуватися на опубліковану інформацію факультету міжнародних економічних відносин та туристичного бізнесу Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна. У цьому ВНЗ – прохідний бал на готельно-ресторанну справу в 2021 відрізняється тільки для української мови та літератури – 100 балів. Мінімальна кількість балів у сертифікаті для допуску до участі в конкурсі – 110 бал для іноземної мови. Також 110 балів необхідно набрати для третього конкурсного предмета – історії України, математики, біології, герографії, фізики або хімії.

ТОП ВИШів для вступу на готельно-ресторанну справу

І дійсно, це саме те запитання, що так чи інакше, але все ж таки турбує абітурієнтів і їхніх батьків, адже від вбиру ВНЗ залежить якість навчання! Відповідь на це запитання на просторах інтернету не так легко знайти, але все же реально. Куди вступати, щоб стати компетентним, успішним та кваліфікованим спеціалістом готельно-ресторанного бізнесу?

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Наразі існує академічний рейтинг ВНЗ України «Топ-200 України 2020», створений центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у співпраці з міжнародною групою експертів IREG Observatory. Проаналізувавши рейтинг та зазначені заклади, можемо скласти список найпрестижніших ВНЗ зі спеціальністю «готельно-ресторанна справа» .

  1. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
  2. Львівський національний університет імені Івана Франка
  3. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
  4. Національний університет харчових технологій
  5. Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана
  6. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
  7. Київський національний торговельно-економічний університет
  8. Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова
  9. Ужгородський національний університет
  10. Тернопільський національний економічний університет

Готельно-ресторанна справа: ким працювати після випуску

У кожного випускника своя мотивація для отримання вищої освіти та вступу для початку на бакалавра. Інколи вступ до ВНЗ умотивований бажанням саморозвитку, але найчастіше – майбутнім працевлаштуванням. Звичайно, з основами готельно-ресторанного бізнесу зіштовхується кожна людина. Проте вивчати спеціальність на професійному рівні неможна бездумно, варто усвідомлювати перспективи спеціальності на майбутнє. Тож які можливості відкриває вища освіта за спеціальністю «готельно-ресторанний бізнес»?

  • менеджера в готельному та ресторанному господарстві;
  • менеджера в санаторно-курортному господарстві;
  • фахівця із гостинності в місцях розміщення (готелі, туристичні комплекси та ін.);
  • фахівця з готельного обслуговування;
  • фахівця з ресторанного обслуговування;
  • наукового співробітника (рекреологія);
  • фахівця з управління проектами та програмами у сфері матеріального і (нематеріального) виробництва;
  • фахівця-аналітика з дослідження товарного ринку;
  • фахівця з організації дозвілля, організатора туристичної та готельної діяльності.

Як бачите, можливостей достатньо, тож уперед!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо