ЗНО-2022 буде спрощеним

Сьогодні стало відомо, що зовнішнє незалежне оцінювання цього року відбуватиметься за спрощеною процедурою. Що це означає?

По-перше, що ЗНО таки буде. Принаймні за даними на сьогодні. Так, як зазначається, багато чого залежить від ситуації на фронті, але тестування має відбутися.

По-друге, ЗНО буде дещо незвичним. І на випусників чекає не зовсім те, до чого вони готувалися. Наразі вирішено, що всім охочим стати студентами необхідно буде скласти мультипредметний онлайн-тест. Він включатиме три предмети:

  • українська мова;
  • історія України;
  • математика.

Тобто так, якщо ви останні місяці готувалися до тестування з фізики чи англійської мови, то, на жаль, скласти його ви не зможете. Хоча з англійською все не так однозначно. Так, секретар Комітету Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій Наталія Піпа пообіцяла, що порушить питання про можливість скласти третім предметом не, наприклад, історію України, а англійську мову. Тобто у випускників таки може бути можливість обирати.

Де проходитиме тестування? Поки що таких даних немає, але Наталія Піпа зазначила, що іспит проходитиме у безпечному місті, приміщення обов'язково будуть обладнані бомбомсховищами. Також розглядається проведення тесту в посольствах та консульствах України за кордоном (це важливо для тих одинадцятикласників, які виїхали за межі країни).

Планується, що ЗНО відбудеться в липні 2022 року.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Але будь-які рішення наразі не є остаточними, ситуація може змінюватися. Зараз Міністерство освіти і науки України працює над розробкою нюансів процедури проведення ЗНО у вигляді мультипредметного онлайн-тесту. 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо