ЗНО з англійської: складати іспит чи скласти руки? (+ відео)

Ми зібрали найважливішу інформацію про ЗНО з англійської, яка допоможе тобі заповнити прогалини у знаннях та знизити рівень тривоги напередодні оцінювання. Читай поради, переглядай наше відео та пам'ятай — тобі під силу все!

Англійська мова щорічно входить до переліку найпопулярніших дисциплін ЗНО. Ти можеш обрати англійську як третій предмет для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Ми дібрали кілька важливих порад, які допоможуть тобі відчути впевненість у власних силах перед іспитом. Читай. Або дивись мотиваційне відео про ЗНО від проекту «На Урок».

Що чекає на тебе під час ЗНО?
Отже, на ЗНО ти будеш розв'язувати завдання, які розділено на 4 частини:

  • розуміння мови на слух (аудіювання) (16 завдань)
  • читання (22 завдання)
  • використання мови (20 завдань)
  • письмо (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю)

Що треба повторити?
Ти ж вже знайомий із програмою ЗНО з англійської мови? У ній докладно описано всі розділи та теми, знання з яких перевірятимуться під час проходження атестації.

Подивись програму ще раз. Будь чесним із собою та визнач місця, які викликають у тебе запитання. Додатково зупинись на граматиці, зверни увагу на тематику текстів для аудіювання та читання.

Переглянь лексичний мінімум, запропонований авторами програми. Склади власний словник із новими словами та сталими виразами, які полегшать розуміння і сприйняття інформації.

Запам'ятай: повторення граматики ніколи не буває зайвим!

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Корисні вправи для покращення англійської, про які рідко говорять у школі
Як гадаєш, підготовка може бути цікавою та легкою? Звісно, так! Принаймні якась її частина. На час підготовки оточи себе англійською. Буквально!

  • Розклей у своїй кімнаті стікери з новими словами та сталими виразами. Це допоможе тобі запам'ятати їх, а отже й зробить легшим письмове завдання.
  • Слухай музику, подкасти, дивись серіали та фільми мовою оригіналу. Тоді тобі буде легше зрозуміти, про що йдеться під час аудіювання, навіть якщо у диктора буде неідеальна дикція ;(

Хочеш більше цікавої інформації про ЗНО? Тоді швидше тисни play! Ми створили відео, яке розставить усі крапки над «i»:

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо

Максимова Ірина

Сертифікований викладач англійської мови (CELTA).
Знає про ЗНО з англійської мови усе! Особистий результат на ЗНО-2020 — 200 балів!