120 хвилин замість 90: тривалість НМТ збільшено

Сьогодні, 3 травня, міністр освіти і науки Україні Сергій Шкарлет повідомив, що тривалість Національного мультипредметного тесту буде збільшено! Тепер вона становитиме 120 хвилин (а не 90, як було спочатку). 

Нагадаємо, що 28 квітня було опубліковано демонстраційний онлайн-варіант НМТ, із яким мали можливість ознайомитися всі охочі. В результаті Український центр оцінювання якості освіти отримав численні відгуки від освітян та батьків випускників. Вони зазначали, що сам тест є змістовим, комплексним, неперевантаженим і може бути дієвим інструментом відбору вступників до закладів вищої освіти в складних воєнних умовах. Але, на жаль, 90 хвилин усе ж замало для того, аби виконати всі завдання.

Саме тому комісія УЦОЯО проаналізувала результати проходження випускниками онлайн-версії демонстраційного тесту. Аналіз підтвердив, що не всім учасникам вистачило 90 хвилин, щоб виконати останні завдання. Тож час на виконання завдань дійсно потрібно збільшити. 

Тож було ухвалено рішення про збільшення часу на виконання НМТ до 120 хвилин. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо