Відомі дати проведення Національного мультитесту

Хороша новина для вступників: МОН затвердило дати організації та проведення Національного мультипредметного тесту. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти. 

Якщо протягом основного періоду реєстрації ви створили реєстраційну картку учасника ЗНО, то можна бути спокійними: ви є потенційним учасником НМТ. Але це ще не все. Аби мати змогу взяти участь у НМТ, ви маєте обов’язково в період із 20 травня до 7 червня на своїй Інформаційній сторінці підтвердити своє бажання проходити тестування. Також потрібно буде обрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, в якому (або поблизу з яким) ви плануєте перебувати в період проведення НМТ.

Тестування проходитиме в три сесії:

  • основна: 18 липня – 10 серпня;
  • додаткова: 16–20 серпня;
  • спеціальна: 12–16 вересня.

Більшість учасників тестування, які з 1 лютого до 19 квітня зареєструвалися для участі в ЗНО, братиме участь в основній сесії НМТ. Ті випускники, які не зможуть прибути до тимчасових екзаменаційних центрів під час основної сесії, матимуть можливість пройти тестування під час додаткової або спеціальної.

Що для цього потрібно? Просто подати заявку для участі у відповідній сесії тестування. Це можна буде зробити 1–10 серпня (для участі в додатковій сесії) та 1–7 вересня (для участі у спеціальній сесії).

До 12 липня 2022 року зареєстровані учасники матимуть можливість завантажити зі своїх Інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Учасники інших сесій Національного мультитесту зможуть дізнатися про дату, час і місце проведення тестування до 12 серпня (додаткова сесія) і до 10 вересня (спеціальна сесія).

Інформацію про результати основної сесії НМТ за шкалою 100-200 балів буде розміщено на Інформаційних сторінках учасників тестування до 12 серпня 2022 року, додаткової сесії – до 21 серпня 2022 року, спеціальної – до 19 вересня 2022 року. В УЦОЯО радять періодично заходити на свою Інформаційну сторінку, аби не пропустити важливе повідомлення. 

Якщо ви плануєте проходити НМТ, але вчасно не створили реєстраційну картку, ви можете це зробити з 10 до 20 червня, а потім 8–12 липня на своїй Інформаційній неодмінно підтвердити бажання проходити тест. Тоді ви будете запрошені для участі в додатковій сесії НМТ.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо