Додаткова сесія НМТ: час підтвердити участь у тестуванні

Із 1 по 10 серпня триватиме другий етап підтвердження участі в додатковій сесії НМТ. Його мають пройти не лише ті випускники, які реєструвалися якраз на додаткову сесії, а й ті учасники НМТ, які з різних причин не з'явилися на тестування. 

Що потрібно зробити? Усе просто: на своїй Інформаційній сторінці ви маєте вибрати із запропонованого переліку назву населеного пункту, де зручніше буде пройти тестування. Саме з урахуванням цих даних згодом здійснюватиметься розподіл учасників по тимчасових екзаменаційних центрах. 

В УЦОЯО також повідомляють, що в тому випадку, якщо кількість вступників, які хочуть скласти тест у певному місті, буде більшою за кількість робочих місць, що можуть забезпечити організатори, то після заповнення цих місць місто буде недоступним для вибору.

Уже з 12 серпня 2022 року потенційні учасники додаткової сесії зможуть завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення для участі в НМТ. Там буде зазначено дату, час і місце проходження тестування. 

Наразі планується, що додаткова сесія тестування проходитиме у 21 області України та в Києві. Неможливо провести НМТ в АР Крим, Донецькій, Луганській і Херсонській областях, Севастополі. 

За кордоном додаткову сесію НМТ буде проведено в Австрії, Бельгії, Болгарії, Греції, Грузії, Данії, Естонії, Канаді, Латвії, Литві, Люксембургу, Молдові, Німеччині, Португалії, Польщі, Словенії, Словаччині, Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, Сполучених Штатах Америки, Туреччині, Угорщині, Фінляндії, Франції, Хорватії, Чехії, Швейцарії. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо