НМТ-2023: стартувала реєстрація на тестування

Випускники, для вас є чудова новина! Адже сьогодні, 3 квітня, стартувала реєстрація для участі в Національному мультипредметному тестуванні. Триватиме вона до 3 травня і проходитиме в електронному форматі. Детально розповідаємо, як зареєструватися!

Крок 1: Створюємо персональний кабінет

Зробити це ви зможете на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Для початку роботи перейдіть за посиланням

Перш ніж почати реєстрацію, вам потрібно ознайомитися з Порядком проведення в 2023 році національного мультипредметного тесту (пропустити цей етап не вийде, доведеться щонайменше відкрити вказане посилання, інакше система не пустить вас далі). А потім натисніть кнопку «Розпочати реєстрацію».

Далі вам відкриється наступна сторінка, де ви маєте ввести такі дані:

  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);
  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності);
  • дата народження;
  • дані документа, що посвідчує особу.

Вносіть дані уважно! Помилок не має бути. Щоби зберегти внесену інформацію та створити персональний кабінет учасника НМТ, натисніть на кнопку «Створити персональний кабінет».

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Крок 2: Вносимо дані в персональному кабінеті

Отже, кабінет створено! Для початку перевірте раніше введені особисті дані. Якщо є потреба внести зміни – зробіть це (для цього там передбачене спеціальне посилання). Якщо всі дані зазначено правильно – натисніть кнопку «Далі».

Тепер внесіть у спеціальні поля контактну інформацію. Зокрема, йдеться про електронну адресу та номер телефона (про всяк випадок можна вказати ще й додатковий). А також зазначте, ким ви являєтеся: випускником поточного року чи минулих років.

Тепер оберіть предмет додаткового блоку, тестування з якого хотіли б пройти. Зверніть увагу, що оскільки українська мова та математика є обов'язковими предметами, то вони вже відмічені і жодних дій, пов'язаних із ними, робити більше не потрібно. Натомість ви маєте поставити галочку біля того предмета, який хочете скласти під час НМТ. Також укажіть, де саме плануєте проходити тестування: на території України або за кордоном. 

Якщо ви проходитимете тестування в Україні, то введіть інформацію про населений пункт в Україні, у якому (або найближче до якого) ви перебуватимете в період проведення НМТ. Саме на ці дані спиратиметься УЦОЯО під час розподілу учасників мультитесту між тимчасовими екзаменаційними центрами (ТЕЦ). Але важливо розуміти, що ТЕЦ будуть створені не в усіх населених пунктах, які є в переліку, тож під час вибору врахуйте цей факт. Далі обирайте регіон України, місто / район, населений пункт / район міста. Також за потреби поставте галочку біля фрази «Потребую проходження НМТ під час додаткових сесій». 

Якщо ж ви хочете скласти мультитест за кордоном, то укажіть інформацію про закордонний населений пункт, у якому бажаєте складати тестування (спочатку виберіть країну, а потім – місто). Тут теж за потреби поставте галочку біля фрази «Потребую проходження НМТ під час додаткових сесій». 

Насамкінець поставте галочку біля фрази «Потребую створення особливих (спеціальних) умов» – звісно, якщо є потреба.

Готово? Тепер натисніть кнопку «Зберегти інформацію». І обов'язково перевірте правильність введення персональних даних.

Крок 3: Завантажуємо копії документів

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Далі потрібно завантажити копії (скановані або фото) ваших документів. Це мають бути:

  • документ, що посвідчує особу;
  • ідентифікаційний код (або документ, що підтверджує його відсутність);
  • документ про повну загальну середню освіту;
  • інші документи (якщо потрібно).

А коли все буде готово, то просто натисніть кнопку «Далі».  

Крок 4: Надсилаємо дані на обробку

Недостатньо просто заповнити всі дані в персональному кабінеті, потрібно також надіслати внесену інформацію на обробку до регіонального центру оцінювання якості освіти. Перш ніж це зробити, ще раз перевірте правильність внесений вами даних, це дуже важливо! І якщо все добре, натисніть кнопку «Надіслати на обробку».

Саме факт надсилання вами персональних даних та інформації щодо проходження НМТ є підтвердженням бажання взяти участь в тестуванні. Якщо ж ви її не надішлете, то, відповідно, не зможете взяти участь у тестуванні. 

Але не розслабляємося! Обов'язково переодично заходьте до персонального кабінету та стежте за повідомленнями, що там з'являтимуться. Так, якщо замість сповіщення про успішну реєстрацію і можливість сформувати сертифікат ви побачите прохання виправити помилки в даних, то одразу зробіть це! Перелік помилок та недоліків неодмінно буде вказано. Виправити і повторно надіслати все на перевірку можна до 7 травня.

Зверніть увагу! Краще не зволікати з реєстрацією, аби мати час для того, щоб усунути недоліки чи внести потрібні зміни. 

Та навіть після того, як ви надішлете свої дані на обробку, в персональному кабінеті ви зможете в період 3 квітня до 7 травня вносити зміни в:

  • назву навчального предмета додаткового блоку;
  • населений пункт в Україні або за кордоном, де хочете складати НМТ;
  • дані щодо потреби пройти НМТ під час додаткової сесії. 

Якщо ж у вас залишилися запитання, то додатково перегляньте відеоінструкцію:

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо