Як користуватися онлайн-тестувальником на НМТ: корисні поради

Національний мультипредметний тест усе ближче, тож сподіваємося, що ви ретельно готуєтеся! Але крім піготовки за обраними предметами важливо підготуватися і до самого процесу тестування. Якщо ви проходили демонстраційні варіанти НМТ, то це чудово, але всі ми пам'ятаємо, що інтерфейс тестувальника на реальному іспиті дещо відрізнятиметься від того, з яким ви уже працювали. Отже, маємо кілька порад, які допоможуть вам не розгубитися!

Як повідомляє УЦОЯО, в аудиторії тимчасового екзаменаційного центру для кожного учасника буде обладнано індивідуальне робоче місце. До ваших послуг буде комп'ютер, під'єднаний до інтернету та налаштований для виконання НМТ. На комп'ютері одразу буде відкрита стартова сторінка сервісу для проходження тесту. 

Що робимо далі

  1. В аудиторії буде присутній старший інструктор, який видасть вам індивідуальну картку учасника НМТ, де ви побачите свій логін та пароль. Введіть її на стортовій сторінці та натисніть кнопку «Увійти».
  2. Відкриється ваша персональна сторінка. Зверніть увагу: у правому верхньому кутку будуть зазначені ваші прізвище, ім'я та по батькові. Обов'язково перевірте, чи правильно вони написані. Якщо є помилки, то неодмінно повідомте інструктору.
  3. Натисніть кнопку «Перейти до тесту». Так ви потрапите на головну сторінку, де буде зазначено дату та час старту тесту. На цій сторінці ви можете побачити три вкладки: «Іспит», Довідкові матеріали» та «Інструкція». Для того, аби почати працювати з відповідною вкладкою, достатньо натиснути на неї.

Починаємо працювати

Щойно старший інструктор дасть старт тестуванню, по черзі натисніть на кнопки «Перейти до тесту» - «Розпочати тест» - «Розпочати роботу на тестом». На виконання всіх завдань ви маєте 180 хвилин. Не хвилюйтеся, що забудете про час - у правому верхньому кутку екрану відображатиметься таймер (за потреби його можна приховати, натиснувши клавішу Esc). 

Важливо: розподіляти час на виконання завдань з усіх предметів ви маєте самостійно. 

Також у вас буде можливість розгонути текст тесту на весь екран: для цього натисніть на іконку із зображенням стрілок. Також регулювати розмір зображення можна за допомогою комбінації клавіш Cntrl і «+» або ж просто затисніть клавішу Cntrl та покрутіть коліщатко мишки.

Якщо ж раптом завдання відображається не повністю або взагалі «зависло», то просто оновіть сторінку, натиснувши на клавіатурі на
клавішу F5.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Назви навчальних предметів розміщено над завданнями. Починати працювати можна з будь-якого блоку, тут немає жодних обмежень. Головне - уважно прочитати правила виконання завдань, а також самі завдання та варіанти відповіді на них. Адже від цього залежить ваш успіх! 

Виконуємо завдання

Для виконання завдання на вибір однієї правильної відповіді, поставте позначку ліворуч біля варіанта, який ви вважаєте
правильним. А після цього натисніть на кнопку «Зберегти відповідь». Не хвилюйтеся, якщо рапотом помилилися, адже ви зможете
повернутися до завдання, виправити відповідь і ще раз її зберегти.

Для виконання завдання на встановлення відповідності (визначення логічних пар), наведіть курсор на варіант відповіді, натисніть праву клавішу мишки, а потім - на відповідну комірку, яка, як ви вважаєте, є правильною. Встановивши логічні пари, натисніть на кнопку «Зберегти відповідь». Якщо виникне потреба виправити відповідь, то спочатку доведеться повернути всі варіанти у попередні поля, і лише після цього виконати завдання ще раз. А потім натисніть на кнопку «Зберегти відповідь».

Для виконання завдання з короткою відповіддю,для початку розв'яжіть задачу / приклад / рівняння на чернетці, а потім введіть відповідь у відповідне поле. І натисніть на кнопку «Зберегти відповідь». За потреби ви можете повернутися до завдання, виправити відповідь і ще раз зберегти її.

Важливо: Якщо ви не натиснете на кнопку «Зберегти відповідь», ваша відповідь не буде зарахована!

Проте севіс обов'язково нагадуватиме вам про необхідність зберігати відповіді.  

Завершуємо тестування

Виконавши всі завдання з усіх предметів, ви можете закінчити тестування. Для цього натисніть на кнопку «Завершити роботу над
тестом». Сервіс ще раз вас перепитає, чи дійсно ви хочете завершити тест, тоді ви маєтет натиснути на кнопку «Так, завершити роботу». Але важливо розуміти, що після цього ви вже не зможете повернутися до виконання завдань.

Також за потреби сервіс нагадає вам, на які завдання ви так і не надали відповіді. Тож ви зможете повернутися та виконати їх. Для того, аби вийти із сервісу тестування, наведіть курсор на ваші прізвище, імʼя й по батькові, а потім натисніть на кнопку «Вийти».

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо