НМТ-2024: нюанси проведення тестування

Сподіваємося, ви вже готуєтеся до національного мультитесту? Насправді до старту НМТ лишилося не так багато часу, як може здаватися, тож варто якомога краще підготуватися! І важливо не тільки повторити теорію, а й розібратися із тим, як саме проходитиме тестування, аби уникнути прикрих помилок. 

Особливості сертифікаційних робіт

Сертифікаційні роботи розроблені Українським центром оцінювання якості освіти. Всі завдання укладені державною мовою (крім завдань із іноземної мови). 

На виконання завдань сертифікаційної роботи, яка складається з трьох предметних частин (українська мова, історія України, математика), відводиться 180 хвилин. Тобто на кожен предметний субтест відводиться орієнтовно 60 хвилин. 

Субтести з навчальних предметів передбачають виконання такої кількості завдань:

  • українська мова, біологія, історія України, хімія - 30;
  • математика - 22;
  • іноземна мова - 32;
  • фізика - 20.

Нюанси організації НМТ

Інформацію про місце та час проведення мультитесту ви отримаєте не пізніше ніж за 10 днів до початку основної сесії - відповідна інформація зʼявиться у вашому особистому кабінету. 

Якщо ви маєте особливі освітні потреби, зумовлені станом здоровʼя, то для вас будуть створені відповідні умови. Для цього важливо уточнити дані щодо ООП під час реєстрації на НМТ. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Адміністрування НМТ здійснюється виключно українською мовою, тобто і відповідальна за тимчасовий екзаменаційний центр особа, і її помічник, й інструктори спілкуватимуться із вами державною мовою. У кожній аудиторії з вами буде інструктор та старший інструктор. Також буде присутній черговий медичний працівник. 

 

 

 

Важливо прийти вчасно, оскільки допуск до ТЕЦ припиняється за 10 хвилин до початку тестування. На вході ви маєте показати сертифікат учасника тестування та документ, що посвідчує особу. 

Якщо вже безпосередньо під час роботи над завданнями вам потрібно буде вийти з аудиторії, то потрібно спочатку звернутися до старшого інструктора. Але врахуйте, що час, який буде проведено за межамми приміщення, не додаватиметься до часу, відведеного для виконання завдань. Одночасно може вийти лише одна людина. 

Якщо співробітники екзаменаційного центру помітять порушення правил із вашого боку, то вони можуть ухвалити рішення про припинення НМТ особисто для вас. Усе це буде підтверджено документальною 

Роботу в ТЕЦ може бути призупинено або дочасно припинено в разі виникнення обставин, що можуть становити загрозу для життя та здоров’я учасників НМТ, або через неможливість створення належних умов для виконання сертифікаційної роботи.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо