НМТ-2024: яким буде тимчасовий екзаменаційний центр

Мабуть, ви вже всі чули про те, що місцезнаходження тимчасових екзаменаційних центрів категорично не можна розголошувати з міркувань безпеки. І це дійсно так. Утім, хоча адреси ТЕЦ лишаться таємницею, ми вже знаємо, які вимоги до цих приміщень висувають, а отже - можемо уявити, якими вони будуть. Спойлер: вони точно будуть зручними для учасників НМТ. 

Наразі відомо, що тимчасові ецзаменаційні центри точно будуть в Україні, щодо аналогічних закладів за кордоном наразі ведуться переговори. Утім, враховуючи той факт, що у 2023 та 2022 роках вони були в усій Європі та навіть за океаном, можемо розраховувати на аналогічний успіх і цьогоріч. 

Щодо українських ТЕЦ, то вони мають розміщуватися в окремій будівлі (або її частині), що буде ізольована на час проведення тестування. Центри будуть створені на базі закладів освіти, які можуть забезпечити технічну складову НМТ. 

Враховуючи військовий стан та повномасштабне вторгнення рф в Україну, у приміщення екзаменаційного центру (або поблизу від нього) мають бути захисні споруди цивільного захисту (укриття), що можуть забезпечити одночасне перебування в них усіх учасників НМТ та працівників ТЕЦ під час сесії тестування. До речі, загалом у центрі може бути від 30 до 60 учасників мультитесту, втім, можливі й винятки, що оговорюватимуться заздалегідь. 

У приміщенні, де розміщено ТЕЦ, будуть:

  • аудиторії з робочими місцями для учасників НМТ;
  • робоче місце відповідального за пункт проведення тестування (це буде окрема кімната);
  • резервний(і) ПК, встановлений(і) зазвичай в останній аудиторії та під’єднаний(і) до мережі Інтернет (на випадок технічних проблем).

У кожній аудиторії ТЕЦ будуть:

  • від 10 до 20 робочих місць для учасників НМТ, облаштованих ПК, під’єднаними до мережі Інтернет;
  • робоче місце старшого інструктора, облаштоване ПК, під’єднаним до мережі Інтернет;
  • місце для інструктора;
  • місце для особистих речей учасників НМТ.
Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Фактично можна сказати, що будете складати тестування у приміщенні, схожому на звичайний компʼютерний клас. Тож хвилюватися із цього приводу точно не варто. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо