Предмети ЗНО, результати з яких необхідні для вступу

Перевірте себе!

Для того, аби вступити до омріяного вишу, дуже важливо скласти ЗНО на вискойи бал. Але не менш важливо для початку правильно обрати предмети, з яких ви проходитимете тестування. А якщо ви прагнете мати якомога шиші можливості для вступу, а не обмежитися лише якимось одним університетом, то варто як слід подумати! 

Правильно обрати предмети вам допоможе ретельне вивчення Умов прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2022 році, особливо – додатку 4 до них. Отже:

  1. Першим предметом для всіх спеціальностей передбачувано є українська мова і література (або українська мова). Учасники, які складатимуть ЗНО з української мови і літератури, зможуть використовувати свій результат і для вступу на спеціальності, де потрібні бали лише з української мови. Але варто розуміти, що результат ЗНО з української мови використати замість результату з літератури неможливо.
  2. Для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети будуть різними залежно від спеціальності. Так, оочі вступити на спеціальність «Біомедична інженерія» складатимуть біологію, а також один із предметів на вибір: історію України або математику/іноземну мову/географію/фізику/хімію. Для спеціальності «Ветеринарна медицина» потрібно скласти біологію або хімію та математику або фізику.
  3. Тим, хто вступатиме до вишу на основі молодшого спеціаліста, фахового молодшого бакалавра чи молодшого бакалавра, необхідно буде отримати результати ЗНО з двох предметів. Це мають бути українська мова або українська література, а також математика або історія України. Додатково потрібно скласти фахове випробування безпосередньо в закладі освіти.
  4. Вступникам, які бажають здобути ступінь молодшого бакалавра, не обійтися без результатів із двох конкурсних предметів: це українська мова або українська література та предмет ЗНО з переліку. Для мистецьких спеціальностей другим предметом традиційно є творчий конкурс, який складається в закладі освіти.
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо