Важлива інформація від УЦОЯО для всіх, хто хоче вступати до вишів у 2022 році

Війна змінила наше життя та плани. Зараз, на жаль, складно точно сказати, що буде за кілька днів. Так, складно планувати вступ до омріяного університету. Втім, якщо розглядаєте можливість вступу цього року, то вам стане у пригоді інформація від Українскього центру оцінювання якості освіти.

Наразі Міністерство освіти і науки України розробляє Порядок зарахування до закладів вищої освіти у 2022 році. У ньому буде докладно описано, як саме відбуватиметься вступ. Зараз невідомо точно, які іспити та в якому форматі доведеться складати вступникам (хоча так, розглядається можливість складання мультипредметного тесту). Але точно зрозуміло, що для організації іспитів необхідна підтверджена інформація про їх потенційних учасників. Таку інформацію буде отримано з бази даних реєстрації для участі в ЗНО. 

Що з цього приводу каже УЦОЯО?

Якщо ви зареєструвалися для участі в ЗНО (заповнили реєстраційну картку, зібрали пакет реєстраційних документів і віддали його керівнику закладу освіти або самостійно надіслали до одного з регіональних центрів оцінювання якості освіти) ー ви є потенційним учасником вступних іспитів до закладів вищої освіти. 

Найімовірніше, ви вже маєте сертифікат учасника ЗНО, тож зможете заходити на свою Інформаційну сторінку (логін і пароль для входу ви знайдете на сертифікаті), аби отримати всю актуальну інформацію щодо подальших дій, яка стосуватиметься саме вас. УЦОЯО обіцяє, що про необхідність зазирнути на Інформаційну сторінку повідомлятиметься додатково.

Якщо сертифіката у вас немає, не хвилюйтеся: невдовзі УЦОЯО надасть інструкції, як отримати логін і пароль для входу на свою Інформаційну сторінку. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Якщо ви цього року закінчуєте здобувати повну загальну середню освіту (учень/учениця ліцею, гімназії чи студент/студентка І-ІІ курсу коледжу) і ще не зареєструвалися для участі у ЗНО (навіть не створили реєстраційної картки), то до 9 квітня слід створити реєстраційну картку.

Будьте уважні під час заповнення картки, особливу увагу зверніть на заповнення полів:

  • прізвище, ім’я, по батькові (за наявності),
  • дата народження,
  • серія (за наявності) і номер паспортного документа.

Ці дані важливі не лише для участі в тестуваннях, а й для подання вами документів для вступу. 

Увага! У реєстраційній картці Ви побачите поля для вибору предметів ЗНО/ДПА. Заповніть їх, будь ласка, навіть попри скасування ДПА у формі ЗНО. Якщо є можливість, роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби додайте медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і передайте керівникові закладу освіти, де ви навчаєтеся. Якщо такої можливості немає ー не хвилюйтеся: достатньо того, що ви сформували реєстраційну картку. 

Якщо ви уже здобули повну загальну середню освіту (маєте свідоцтво про повну загальну середню освіту / атестат) і ще не зареєструвалися для участі в ЗНО (навіть не створили реєстраційної картки) ー створіть її до 9 квітня. Особливо уважно заповніть наступні поля: прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дата народження, серія (за наявності) і номер паспортного документа. Ці дані є важливими не лише для нас, а й для подання вами документів для вступу.

Увага!  У реєстраційній картці ви побачите поля для вибору предметів ЗНО. Заповніть, будь ласка, ці поля попри те, що вступ відбуватиметься за процедурою, відмінною від процедури проведення класичного ЗНО. Якщо маєте змогу,  роздрукуйте свою реєстраційну картку, заповніть від руки заяву про участь у тестуваннях, додайте копію паспортного документа (за потреби можете додати медичний витяг про потребу створення для вас спеціальних умов для проходження тестувань) і надішліть такий комплект документів до Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти (вул. Київська, 46, м. Вінниця, 21009). Якщо ви не можете скористатися засобами поштового зв’язку, надішліть документи на електронну адресу: vintest@vn.testportal.gov.ua. У темі листа зазначте своє прізвище, а також те, що це реєстраційні документи. Наприклад: Шевченко_реєстраційні документи.

УЦОЯО звернувся і до вступників, які наразі перебувають на окупованих територіях або на територіях, де тривають активні бойові дії. У відомстві зазначили, що розуміють, що в багатьох зараз є труднощі з доступом до інтернету, однак, якщо є така можливість, то спробуйте створити реєстраційну картку. Необов’язково, щоб її заповнювали особисто ви. Це може зробити хтось із ваших друзів чи знайомих. Попросіть унести ваші дані до реєстраційної форми (прізвище, ім’я, по батькові (за наявності), дату народження й номер паспортного документа). Цього наразі буде достатньо. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо