ЗНО та ДПА з іноземних мов: як зараховуватимуться сертифікати

Український центр оцінювання якості освіти надав роз'яснення щодо зарахування мовних сертифікатів із ЗНО та ДПА у цьому році. Так, цьогоріч випускники, які для проходження державної підсумкової атестації у формі ЗНО вибрали третім навчальним предметом історію України, можуть обрати четвертим предметом іноземну мову і навпаки.

Що робити тим, хто вивчав дві іноземні мови в закладі освіти? Вони можуть обрати обидві мови для отримання результатів ДПА. Але якщо одну з цих мов ви вивчали лише до 9 класу, то, на жаль, зарахувати її як оцінку ДПА неможливо. Утім, складати для вступу як ЗНО все ж таки можна! 

Ще одна приємна новина: результат одного з визнаних міжнародних мовних іспитів з іноземної мови може бути зарахований як оцінку 12 балів за державну підсумкову атестацію з цього предмета. Підтвердження можна знайти в Порядку проведення ДПА та методичних рекомендаціях Міністерства освіти і науки України.

Тим учням, які отримали міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту до 09 березня 2022 року, і планують використовувати результати ЗНО з іноземної мови під час вступу до університету, під час реєстрації (перереєстрації) мають поставити позначку «отримувати результат 100-200», а поле «Зарахувати як оцінку ДПА» залишити незаповненим.

Тим випускникам, які отримають міжнародний сертифікат (диплом) мовного іспиту рівня В-1, В-2 (і вище) в період із 09 березня до 07 червня 2022 року з англійської мови (до 06 червня – з іспанської, німецької, французької мов) і які проходитимуть ДПА з іноземної мови у формі ЗНО, у додаток до атестата про повну загальну середню освіту (за зверненням здобувача освіти) виставляється оцінка за атестацію з іноземної мови 12 балів.

Перелік міжнародних сертифікатів, які можуть зараховуватися як оцінка за ДПА з іноземної мови:

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо