Укриття та не більше 15 осіб в аудиторії: розповідаємо про тимчасові екзаменаційні центри для складання НМТ

Національний мультипредметний тест усе ближче, тож сподіваємося, що ви активно готуєтеся та не забули про необхідність підтвердити участь у тестуванні та попередньо обрати пункт, у якому складатимете НМТ. 

Для того, аби всі охочі могли скласти національний мультипредметний тест, будуть облаштовані тимчасові екзаменаційні центри. Враховуючи ситуацію в країні, ці центри дещо відрізнятимуться від звичних нам центрів для скаладання класичного ЗНО. Тож якими будуть тимчасові екзаменаційні центри (ТЕЦ), до яких ви вже невдовзі завітаєте?

Найголовніше - у приміщенні ТЕЦ (або безпосередньо біля нього) має бути укриття цивільного захисту, в якому зможуть без проблем розміститися всі учасники тестування та працівники ТЕЦ. Скільки осіб буде у приміщенні? Залежіть від самого ТЕЦ, але за правилами під час однієї зміни тест складатимуть від 15 до 55 учасників.

У приміщенні ТЕЦ буде кілька аудиторій із робочими місцями для вас (і аудиторії, і місця мають бути пронумеровані). В одній аудиторії перебуватимуть від 5 до 15 учасників тестування. Робочі місця обов'язково будуть облаштовані персональними комп'ютерами із доступом до інтернету. 

Також будуть облаштовані місця для ваших особистих речей (біля них буде відповідна позначка: «Місце для особистих речей»). Вони будуть розташовані таким чином, аби у випадку надзвичайної ситуації ви могли швидко взяти речі та оперативно покинути приміщення. При цьому речі не мають заважати вам та іншим учасникам покидати приміщення. 

До організації та обладнання робочого місця є певні вимоги:

  • воно має бути розташоване таким чином, аби учасники не бачили інформації на моніторах одне одного;
  • воно має бути добре освітлене;
  • воно має забезпечувати зручне розташування комп'ютера та комплектувальних пристроїв, також на столі має бути місце для роботи з чернеткою;
  • монітор має розташовуватися на оптимальній від очей відстані. 
Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Наразі це все. Щойно з'явиться нова інформація - ми повідомимо!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо