1 лютого стартує реєстрація на ЗНО-2022

Сьогодні, 1 лютого, розпочинається реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Очікується, що в тестуванні візьмуть участь понад 390 тисяч випускників шкіл, учнів (слухачів, студентів) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти. Також долучитися до тестування можуть випускники минулих років. 

ЗНО буде проведено з тринадцяти навчальних предметів. Учасники матимуть змогу пройти тестування державним коштом щонайбільше з п’яти. Бажаєте скласти ЗНО з більше ніж п'яти предметів? Це можна зробити за кошти фізичних і юридичних осіб. Для того, щоб додатково скласти інохемну мову, необхідно заплатити 789 грн, інші навчальні предмети коштуватимуть 354 грн. 

На запит учасників завдання сертифікаційних робіт з історії України, математики (завдання рівня стандарту), математики, біології, географії, фізики, хімії перекладуть кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами.

Для того, аби зареєструватися дл участі у ЗНО-2022, необхідно скористатися спеціальним сервісом УЦОЯО: з його допомогою ви створите реєстраційну картку. Для цього заздалегідь підготуйте:

  1. Фотокартку (розмір 3х4). Будьте уважні – вона має відповідати досягнутому віку.
  2. Копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові (за наявності)).
  3. Копію свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти (лише для випускників минулих років).

Порада від УЦОЯО: Особливу увагу під час створення реєстраційної картки учасникам, які у поточному році завершують здобуття загальної середньої освіти, варто звернути на вибір предметів ДПА та ЗНО. Їм треба вибрати чотири предмети для проходження ДПА і позначити, чи бажають вони отримати з них результат за шкалою 100‒200 балів. За потреби можна вибрати ще й п’ятий предмет для проходження ЗНО.

Потім необхідно сформувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, у якому ви навчаєтеся.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Випусники минулих років можуть зареєструватися самостійно та надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

Учасники тестування також можуть самостійно перевірити стан опрацювання своїх документів.  Для цього потрібно ввести номер реєстраційної картки в поле спеціального сервісу «Стан опрацювання документів».

Підтвердженням факту реєстрації для участі в ЗНО є Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання. Учасники отримають його в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням учасника ЗНО. Особи, які проходять ДПА у формі ЗНО, теж отримають такі індивідуальні листи, їх буде надіслано на адресу навчального закладу. А всім іншим особам – на адресу, зазначену в реєстраційній картці.

На сайті Українського центру оцінювання якості освіти для кожного учасника ЗНО створено інформаційну сторінку, доступ до якої здійснюється за номером Сертифіката та PIN-кодом, зазначеним у ньому. Саме на цих сторінках до 29 квітня буде розміщено запрошення-перепустки з адресами пунктів проведення тестувань.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо