Чілдрен Кінофест назвав імена переможців Дитячого кіноконкурсу

Десяти Чілдрен Кінофест завершено! А отже, нам відомі імена юних режисерів, які брали участь та перемогли у Дитячому кіноконкурсі. Чому це важливо? Бо цілком можливо, що саме на стрічки цих режисерів ви будете ходити до наших кінотеатрів у майбутньому! Тож читаємо та запам'ятовуємо!

Остаточний вибір було непросто зробити, адже організатори отримали понад 100 заявок! Утім, професійне журі українських кінематографістів, до складу якого увійшли режисерка анімаційного фільму «Мавка. Лісова Пісня» та авторка мультсеріалу «Пес Патрон» Олександра Рубан, режисер і сценарист стрічки «Памфір» Дмитро Сухолиткий-Собчук та акторка Римма Зюбіна («Гніздо горлиці», «Люся Інтерн»)впоралося із цим завданням. Отже:

1. Ґран-Прі виборола анімаційна робота «Вниз по скелі» 13-річного Матвія Глазунова з Мукачева (Закарпатська область). Картина про розповідає небезпечну пригоду золотошукача (до речі, юний режисер надихався легендарним оповіданням Джека Лондона «Жага до життя»). Він отримав 10 000 грн.

2. Найкращим анімаційним фільмом у категорії 7-10 років визнали «Казку про Галушку» — історію про пошуки свого місця у житті від 8-річної режисерки Мирослави Троцької з Полтави. Вона отримала в якості призу 5 000 грн.

3. Найкращим ігровим фільмом у категорії 7-10 років стала «Червона Шапка», що репрезентує сучасний погляд на класичну казку. ЇЇ автор - 10-річний Влад Потатуєв із Вінниці, також отримав 5 000 грн.

4. Титул найкращого анімаційного фільму в категорії 11-14 років отримала фантастична стрічка «У пошуках нового елемента», що розповідає про космічну експедицію до нововідкритої планети. Її режисер, 12-річний Михайло Білик із Дніпра отримав 5 000 грн.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

5. Найкращим ігровим фільмом у категорії 11-14 років назвали «Біженців з моря», що розповідає про весняну риболовлю, яка обернулася неочікуваною зустріччю. Зрежисував фільм 12-річний Ярослав Булгаков із Фастова.

6. Приз глядацьких симпатій, який присуджується за результатом голосування глядачів та нагороду у розмірі 7 000 грн отримала анімація «Подорож до Кукурудзяної країни» про сповнену небезпек мандрівку команди друзів від 13-річного режисера Назара Крайового з Черкас.

Пізніше фільми-фіналісти можна буде переглянути на YouTube-каналі Чілдрен Кінофесту.

А от Ґран-прі фестивалю за підсумками глядацького голосування здобула іспанська комедія «Душа команди», отримавши 4,69 бала з 5. Фільм розповідає про черницю, яка засновує у школі-інтернаті футбольну команду, щоб упоратися з бешкетними вихованцями.

Цьогоріч Чілдрен Кінофест відбувся в гібридному форматі. Покази в кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова відвідали понад 18 000 глядачів і глядачок. А спеціальну ювілейну програму (добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років) в онлайн-кінотеатрі подивилися майже 15 000 разів. Найпопулярнішою стрічкою онлайн-кінотеатру стала, до речі, торішня переможниця «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке».

 

 

 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо