НМТ – 2024: Англійська мова

Цьогоріч уже вкотре Національний мультипредметний тест замінить собою ЗНО. І вже вдруге випускники отримують можливість складати в його межах англійську мову (у 2022 році такого тестування не передбачалося). Зараз же англійська входить до переліку предметів на вибір, додатково до обовʼязкових української мови, історії України та математики. Отже, розповідаємо, яким буде НМТ з англійської мови.

Яким буде зміст завдань

Тут насправді немає жодних несподіванок: зміст завдань блоку НМТ з англійської мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з англійської мови. Тестування зосередиться на частинах програми «Читання» та «Використання мови». 

Із огляду на компʼютерний формат тестування так само недоступними лишаються завдання із аудіювання та на надання розгорнотої письмової відповіді. 

Але для того, аби успішно скласти тестування, вам потрібно:

  • читати та розуміти автентичні тексти незалежно від їхніх жанрів і видів;
  • мати значний словниковий запас;
  • критично оцінювати інформацію, а також - використовувати її;
  • вміти спілкуватися у письмовій формі.

Якою буде структура блоку

На виконання завдань відводиться 60 хвилин. За цей час ви маєте встигнути дати відповідь на 32 питання. Серед них:

  1. 5 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    У цих запитаннях буде 4 варіанти відповідей, проте лише одна з них є правильною.

  2. 11 завдань на встановлення відповідності.

    Тут ви маєте співвіднести заголовки та тексти (частини текстів), твердження (ситуації) з оголошеннями (текстами), запитаннями із відповідями або відповіді з запитаннями. 

  3. 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.

    У цих завданнях ви маєте доповнити абзаци (речення) в тексті реченнями (або частинами речень), словами чи словосполученнями з наведених варіантів. 

Завдання вважатимуться виконаними в тому випадку, якщо ви спочатку оберете правильний (на вашу думку) варіант, потім - позначите його, а наступним кроком - збережете відповідь.

Як нараховуватимуть бали

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Максимальна кількість балів, яку ви можете отримати, правильно відповівши на всі завдання мультитесту з англійської мови, становить 32. 

Завдання з вибором однієї правильної відповіді оцінюються в 1 бал. Також по 1 тестовому балу ви отримаєте за кожну правильно встановлену відповідність. Так само в 1 бал оцінюється точно вказаний варіант у завданнях на заповнення пропусків у тексті.

Важливо! Ви зможете дізнатися, наскільки успішно пройшли тестування, одразу після відповіді на останнє запитання. Дещо пізніше результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів (відповідно до таблиці переведення тестових балів).

 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо