НМТ – 2024: Німецька мова

Цього року всі майбутні абітурієнти, які мріють стати студентами закладів вищої освіти, мають скласти Національний мультипредметний тест. Три предмети будуть обовʼязковими (це українська мова, історія України та математика), але четвертий можна обрати самостійно, керуючися власними вподобаннями та нахилами. Якщо ви цікавитеся іноземними мовами, то цим предметом цілком може стати німецька. А поки ви остаточно визначаєтеся, розповідаємо, яким будем НМТ з німецької мови. 

Яким буде зміст завдань

Тут усе стандартно: зміст завдань блоку НМТ з німецької мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з німецької мови. Тестування включатиме частини «Читання» та «Використання мови», а от завдань із аудіювання чи з надання розгорнутої письмової відповіді не буде з технічних причин: наразі реалізувати такі завдання неможливо.

Тож для того, аби успішно скласти мультитест з німецької, вам потрібно:

  • читати та розуміти автентичні тексти різних видів і жанрів;
  • мати значний словниковий запас;
  • вміти спілкуватися в письмовій формі;
  • критично оцінювати та правильно використовувати інформацію.

Якою буде структура блоку

Загалом у блоці НМТ з німецької мови буде 32 завдання. Для того, аби виконати їх, відводиться 60 хвилин. За цей час ви маєте розвʼязати наступні завдання:

  1. 5 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    Це завдання з 4 варіантам відповідей, де правильним буде лише один.

  2. 11 завдань на встановлення відповідності.

    Для виконання цього завдання необхідно увідповіднити заголовки та тексти (частини текстів), твердження (ситуації) та оголошення (тексти), запитання та відповіді або відповіді з запитаннями.

  3. 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.

    У цих завданнях необхідно доповнити абзаци (або речення) в тексті іншими реченнями (або частинами речень), словами чи словосполученнями з наведених варіантів.

Не забувайте, що завдання вважатимуться виконаними тоді як ви спочатку оберете правильний (на вашу думку) варіант, потім - позначите його, і насамкінець - збережете відповідь.

Як нараховуватимуть бали

За блок мультитесту з німецької ви можете отримати 32 бали. Звісно, якщо дасте правильні відповіді на всі запитання.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

По 1 балу нарахують за кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді. Ще по 1 балу ви отримаєте за кожну правильно встановлену логічну пару. Так само в 1 бал буде оцінено правильно вказаний варіант у завданнях на заповнення пропусків у тексті.

Важливо! Те, наскільки вдало ви склали тестування, буде відомо одразу після його завершення. Згодом результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів (відповідно до таблиці переведення тестових балів).

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо