НМТ – 2024: Географія

Прагнете стати студентами університетів? Тоді саме час починати готуватися до Національного мільтипредметного тесту! І визначатися, яку саме спеціальність ви хочете опанувати, адже від цього залежить, яким буде четвертий предмет, із якого ви проходитимете тестування. Одним із них цілком може стати географія. А поки ви визначаєтеся, розповідаємо, яким буде НМТ з географії.

Яким буде зміст завдань

Зміст завдань блоку НМТ з географії відповідатиме чинній програмі ЗНО з географії. Отже, він охоплюватиме 5 розділів, які ви вивчали впродовж навчання у школі:

  • Загальна географія;
  • Географія материків і океанів;
  • Фізична географія України;
  • Населення України та світу;
  • Україна і світове господарство;
  • Регіони та країни;
  • Глобальні проблеми людства. Сталий розвиток.

Якою буде структура блоку

На виконання завдань національного мультитесту з географії відведено 60 хвилин. За цей час ви маєте встигнути дати відповідь на 30 питань. Із них:

  1. 20 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    Це запитання, де з чотирьох варіантів відповіді ви маєте вибрати лише один правильний.

  2. 4 завдання відкритої форми з короткою відповіддю.

    Ці завдання передбачають розвʼязання задачі. 

  3. 6 завдань із вибором трьох відповідей із семи запропонованих варіантів.

    Завдання такого типу матимуть сім варіантів відповіді, проте правильними будуть лишень три з них.

У всіх випадках завдання вважатимуться виконаними тільки тоді, коли ви спочатку виберете правильний варіант, позначите його (або запишете) та збережете.

Крім того, під час роботи ви зможете користуватися паперовою чернеткою і спочатку розвʼязувати завдання там. Забирати та перевіряти чернетки не будуть.

Як нараховуватимуть бали

Максимальна кількість балів, яку ви можете набрати, становить 46. Звісно, якщо дасте правильні відповіді на всі запитання.  

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

За кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді можна отримати 1 бал. За точно надану правильну коротку відповідь можна отримати вже 2 тестових бали. Також по 1 одному балу ви отримаєте за кожен правильний варіант, обраний із семи можливих (а їх може бути три).

Важливо! Ви отримаєте свої результати одразу ж після завершення тестування. Трохи пізніше результати кожного блоку будуть переведені в рейтингову оцінку за  шкалою 100–200 балів (відповідно до таблиці переведення тестових балів). 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо