НМТ – 2024: Фізика

Як і минулого року, цьогоріч фізика знову представлена на Національному мультипредметному тестуванні. Це лишилося незмінним, хоча деякі нововведення все ж присутні. Зокрема, у 2024 році всі майбутні абітурієнти мають скласти тестування з трьох обовʼязкових предметів (українська мова, історія України та математика), а також - один на вибір. І за бажання ви цілком можете обрати саме фізику. Тож розповідаємо про те, яким буде НМТ з фізики. 

Яким буде зміст завдань

Зміст завдань блоку НМТ з фізики відповідатиме чинній програмі ЗНО з фізики, тобто тут немає нічого неочікуваного і ті, хто вже почав готуватися, можуть не перейматися. Отже, програма охоплює 5 розділів, які ви вивчалли протягом шкільного курсу. А саме:

  • Механіка;
  • Молекулярна фізика та термодинаміка;
  • Електродинаміка;
  • Коливання і хвилі. Оптика;
  • Елементи теорії відносності. Квантова фізика.

Якою буде структура блоку

Ви маєте впоратися з усіма запитаннями блоку, присвяченого фізиці, за 60 хвилин. За цей час ви зможете дати відповідь на 20 запитань. Із них:

  1. 12 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    Такі запитання матимуть чотири варіанти відповіді, але правильним буде тільки один із них.

  2. 2 завдання на встановлення відповідності.

    У цих завданнях ви маєте встановити відповідності між інформацією, позначаною буквами (від А до Д) та цифрами (від 1 до 4).

  3. 6 завдань відкритої форми з короткою відповіддю. 

    Тут ви маєте розвʼязати задачу.

У всіх випадках завдання вважатимуться виконаними за умови, що ви виберете варіант, який вважаєте правильним, позначите його та збережете.

Зверніть увагу: під час тестування ви зможете користуватися паперовою чернеткою. Не хвилюйтеся, її не перевіряють і не забирають, тож чернові варіанти відповіді ні на що не впливають. Також будуть доступні довідкові матеріалі в електронному вигляді. 

Як нараховуватимуть бали

Якщо ви дасте правильні відповіді на всі запитання, то отримаєте 32 бали. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Тобто вам буде нараховано по 1 балу за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді. Також по 1 тестовому балу можна отримати за кожну правильно встановлену відпвідність. І по 2 бали ви отримаєте за кожну правильну коротку відповідь.

Важливо! Ви дізнаєтеся свої результати тестування одразу після його завершення. Пізніше, відповідно до таблиці переведення тестових балів, результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо