НМТ – 2024: Французька мова

Якщо ви мрієте успішно вступити до одного з українських університетів, то для початку маєте вдало скласти Національний мультипредметний тест. Якщо порівнювати із минулим роком, то дещо змінилося - так, тепер буде три обовʼязкові предмети і один на вибір. І ним може стати французька мова. Можливість обирати, до речі, дещо розширилася, чому багато хто точно зрадіє. А поки ви робите остаточний вибір, розповідаємо про те, яким буде НМТ з французької мови.

Яким буде зміст завдань

Тут не буде нічого нового: зміст завдань блоку НМТ з французької мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з французької мови. Загалом тестування міститиме частини «Читання» та «Використання мови». Натомість завдань із аудіювання чи надання розгорнутої письмової відповіді не буде. 

Тож для того, аби отримати позитивний результат із мультитесту з французької, вам потрібно:

  • читати та розуміти автентичні тексти різних видів і жанрів;
  • мати значний словниковий запас;
  • вміти спілкуватися в письмовій формі;
  • критично оцінювати та правильно використовувати інформацію.

Якою буде структура блоку

Усього у блоці НМТ з французької мови буде 32 завдання. Для їх виконання ви матимете 60 хвилин. Завдання будуть в такому форматі:

  1. 5 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    У цих завданнях буде 4 варіанти відповідей, проте лише одна з них є правильною.

  2. 11 завдань на встановлення відповідності.

    Тут потрібно увідповіднити заголовки та тексти (частини текстів), твердження (ситуації) та оголошення (тексти), запитання та відповіді або відповіді з запитаннями.

  3. 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.

    У цих завданнях вам потрібно доповнити абзаци (речення) в тексті реченнями (або частинами речень), словами чи словосполученнями з наведених варіантів.

Зверніть увагу на той момент, що завдання вважатимуться виконаними лише після того як ви спочатку оберете правильний (на вашу думку) варіант, потім - позначите його, а потім - збережете відповідь.

Як нараховуватимуть бали

Якщо ви дасте правильні відповіді на всі завдання мультитесту з французької мови, то ви отримаєте 32 бали. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

По 1 балу можна отримати за кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді. Ще по 1 балу нарахують за кожну правильно встановлену відповідність. Так само в 1 бал буде оцінено точно вказаний варіант у завданнях на заповнення пропусків у тексті.

Важливо! Ви зможете дізнатися, наскільки вдало склали тестування, одразу після його завершення. Дещо пізніше результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів (відповідно до таблиці переведення тестових балів).

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо