НМТ – 2024: Хімія

Якщо ви мирієте стати студентами університету, то саме час готуватися до Національного мультипредметного тесту, адже без нього до омріяного ЗВО не потрапити. Цьогоріч НМТ дещо відрізнятиметься від тестування минулого року: тепер до нього входять три обовʼязкові предмети (українська мова, математика та історія України) й один на вибір. Як і минулого року, в переліку цих предметів є хімія. Тож розповідаємо, яким буде НМТ з хімії.

Яким буде зміст завдань

Нововведень не буде: зміст завдань відповідатиме чинній програмі ЗНО з хімії. Вона охоплюватиме чотири розділи, які вивчали в межах шкільного курсу. А саме:

  • Загальна хімія;
  • Неорганічна хімія;
  • Органічна хімія;
  • Обчислення в хімії.

Якою буде структура блоку

Загальна кількість завдань у блоці становить 30. Для того, аби впоратися із ними, у вас буде 60 хвилин. Завдання будуть такими:

  1. 22 завдання з вибором однієї правильної відповіді.

    У цих завданнях передбачено чотири варіанти відповіді, з яких потрібно обрати лише один правильний.

  2. 2 завдання на встановлення відповідності.

    Тут вам потрібно знайти логічні пари, тобто увідповіднити інформацію, позначену буквами (від А до Д) та цифрами (від 1 до 4). 

  3. 6 завдань відкритої форми з короткою відповіддю.

    У цих завданнях вам потрібно буде здійснити числові розрахунки та записати відповідь.

У всіх випадках завдання вважатимуться успішно виконаними, якщо ви визначите правильну відповідь, позначите (запишете) її та обовʼязково збережете.

Зверніть увагу, що під час роботи ви зможете користуватися довідковими матеріалами (надаються в електронному вигляді) та паперовою чернеткою. Чернові варіанти розвʼязання завдань не перевірятимуть.

Як нараховуватимуть бали

Якщо ви дасте правильні відповіді на всі запитання блоку, то зможете отримати 40 балів. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Щодо оцінювання різних запитань, то за кожну правильну відповідь у завданні з вибором одніє відповіді можна отримати по 1 балу. За правильно встановлену логічну пару ви теж можете отримати по 1 балу. А от за кожну правильно коротку відповідь - уже по 2 бали. 

Важливо! Результати тестування ви отримаєте одразу після того як дасте відповідь на останнє запитання. Трохи пізніше, відповідно до таблиці переведення тестових балів, результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. 

 

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо