НМТ – 2024: Іспанська мова

Мрієте стати у 2024 році студентом одного з українських університетів? Тоді, певно, ви вже готуєтеся до Національного мультипредметного тестування. Врахуйте, що цьогоріч є певні відмінності, якщо порівнювати із минулим роком. Так, тепер є три обовʼязкові для складання предмети (українська мова, історія України та математика) й один на вибір. Серед них - іспанська мова. А поки ви остаточно визначаєтеся із університетом та предметами, розповідаємо, яким буде НМТ з іспанської мови.

Яким буде зміст завдань

Змін не передбачено, тож зміст завдань блоку НМТ з іспанської мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з іспанської мови. Але тестування включатиме не всі хх частини, а лише «Читання» та «Використання мови», натомість завдань із аудіювання чи з надання розгорнутої письмової відповіді не буде. Причина така саме, як і минулоріч: наразі немає відповідної технічної можливості. 

Таким чином для того, щоби успішно впоратися з мультитестом з іспанської, вам потрібно:

  • читати та розуміти автентичні тексти різних видів і жанрів;
  • мати значний словниковий запас;
  • вміти спілкуватися в письмовій формі;
  • критично оцінювати та правильно використовувати інформацію.

Якою буде структура блоку

У блоці НМТ з іспанської мови передбачено 32 завдання. На їхнє виконання відводиться 60 хвилин. За цей час ви маєте розвʼязати наступні завдання:

  1. 5 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

    Це завдання з 4 варіантам відповідей, де правильним є лише один.

  2. 11 завдань на встановлення відповідності.

    Для розвʼязання цього завдання ви маєте співвіднести заголовки та тексти (частини текстів), твердження (ситуації) та оголошення (тексти), запитання та відповіді або відповіді з запитаннями.

  3. 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.

    У цих завданнях потрібно доповнити абзаци (або речення) в тексті іншими реченнями (або частинами речень), словами чи словосполученнями з наведених варіантів.

Не забувайте, що завдання вважатимуться виконаними лише в тому випадку, коли ви визначите правильний варіант, потім - позначите його, і, звісно,  збережете відповідь.

Як нараховуватимуть бали

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

За правильні відповіді на всі запитання ви можете отримати 32 бали. 

По 1 балу нараховується за кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді. Ще по 1 балу можна набрати за кожну правильно встановлену логічну пару. І знову ж таки в 1 бал оцінять правильно вказаний варіант у завданнях на заповнення пропусків у тексті.

Важливо! Те, наскільки успішно ви впоралися із тестуванням, ви знатимете одразу після його завершення. Пізніше результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів (відповідно до таблиці переведення тестових балів).

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо