НМТ – 2024: Українська література

Новинка цьогорічного Національного мультипредметного тесту - українська література. Вона входить до переліку предметів, які ви можете обрати за бажанням. Тобто складаєте його ви тільки якщо саме цей предмет буде потрібен для вступу до омріяного університету. Розповідаємо, яким буде НМТ з української літератури. 

Яким буде зміст завдань

Зміст завдань блоку НМТ з української літератури відповідатиме чинній програмі ЗНО з української літератури. Але зверніть увагу: в цій програмі вам потрібен тільки розділ, присвячений конкретно літературі. Він охоплює всі теми, які вивчалися у шкільному курсі. А саме:

  • Усна народна творчість
  • Давня українська література;
  • Література кінця XVIII – початку XX ст.;
  • Література XX ст.;
  • Твори українських письменників-емігрантів;
  • Сучасний літературний процес (кінець XX – початок XXI ст.).
  • Усі розділи будуть представлені на НМТ пропорційно. 

Якою буде структура блоку

На виконання завдань відводиться 60 хвилин. Загальна кількість завдань у блоці, присвяченому українській літературі, становить 30. Із них:

  1. 25 завдань із вибором однієї правильної відповіді.

Це запитання, які мають 5 варіанти відповідей. Правильною буде лише одна з них.

      2. 5 завдань на встановлення відповідності.

Ці завдання мають основу, а також інформацію, позначеною буквами та цифрами, між якими ви й маєте встановити відповідності. Тобто фактично ви маєте співвіднести дані, позначені цифрами (від 1 до 4) та буквами (від А до Д). 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

У будь-якому разі, завдання вважатимуться виконаними за умови, якщо ви визначите правильний на вашу думку варіант, позначите його та обовʼязково збережете.

Як нараховуватимуть бали

Відповівши правильно на всі запитання ви отримаєте 45 бали.  

Кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді оцінюється в 1 бал (ви отримаєте 0 балів, якщо відповідь буде неправильною). Завдання на встановлення відповідності оцінюється від 0 до 4 балів. Таким чином, за кожну правильно визначену логічну пару ви отримаєте 1 бал. 

Важливо! Результати тестування ви дізнаєтеся одразу після відповіді на останнє запитання. Згодом, відповідно до таблиці переведення тестових балів, результат кожного блоку переведуть у рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо