НМТ: де можна буде скласти тестування?

Міністерство освіти і науки України затвердило перелік населених пунктів, у яких буде сформовано попередню мережу тимчасових екзаменаційних центрів для проведення національного мультипредметного тесту. Враховуючи той факт, що у країні триває війна, за визначення населених пунктів, де безпекова ситуація дозволяє провести тестування, відповідали військові адміністрації.

Попередньо заплановано, що тестування проходитиме у 20 областях України та у Києві. На жаль, наразі неможливо провести НМТ в АР Крим, Донецькій, Луганській, Харківській і Херсонській областях, місті Севастополь.

Що робити учасникам, які не зможуть дістатися до місць проведення основної сесії НМТ? Вони зможуть подати заявки для участі в додатковій або спеціальній сесіях тестування. 

Із міркувань безпеки назви населених пунктів, де проходитиме тестування, не публікуватимуться! Але учасники НМТ на своїх Інформаційних сторінках у період із 20 травня по 7 червня матимуть змогу за допомогою спеціального сервісу підтвердити бажання взяти участь у НМТ і для проходження тестування вибрати з наданого переліку найзручніший для доїзду населений пункт.

Важливо! Поставтеся до вибору населеного пункту якнайуважніше, адже ця інформація дозволить УЦОЯО та МОН продовжити роботу з формування мережі тимчасових екзаменаційних центрів. 

Так, зазвичай ЗНО відбувалося в багатьох населених пунктах, тож і проблем із тим, аби дістатися закладу, де проходить тестування, учасники не мали. Але нараз забезпечити таку саму доступність екзаменаційних центрів для проходження НМТ неможливо, адже потрібно враховувати безпекові загрози, технічні й логістичні можливості створення центрів комп’ютерних тестувань у кожному населеному пункті.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Тож УЦОЯО та МОН звертаються до вступників, батьків та освітян і просять їх із розумінням поставитися до того, що до екзаменаційних центрів потрібно буде діставатися.

Звісно, безпековий стан у різних регіонах країни може змінюватися, тож у разі загострення ситуації в окремих містах і містечках, перелік населених пунктів, де проводитиметься НМТ, коригуватиметься.

 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо