Як підтвердити участь у НМТ: алгоритм дій

Сьогодні, 20 травня 2022 року, стартує перший етап підтвердження участі в Національному мультипредметному тесті. 

Загалом підтвердження проходитиме в два етапи:

  • з 20 травня до 7 червня;
  • з 21 червня до 7 липня.

Етап №1

На першому етапі ви маєет підтвердити своє бажання пройти тестування. Для цього з 20 травня до 7 червня 2022 року (включно) потрібно заповнити спеціальну форму. Її ви знайдете на своїй Інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ»: 

  • вибрати із запропонованого переліку спочатку країну чи регіон України, потім населений пункт, у якому або поблизу якого учасник панує перебувати в період основної сесії тестування (18 липня – 4 серпня 2022 року); 
  • зазначити свої прізвище та ім’я;
  • обчислити і правильно ввести результат у відповідну комірку, натиснути на кнопку «Взяти участь у НМТ».

Після цього на сторінці з’явиться інформаційне повідомлення, в якому буде зазначено, що ви успішно пройшли перший етап підтвердження свого бажання взяти участь у НМТ. Також у цьому повідомленні нагадають про обов’язковість другого етапу.

Важливо! Якщо у період із 20 травня до 7 червня 2022 року ви не підтвердите своєї участі в НМТ, то не зможете взяти участь в основній сесії тестування.

Етап №2

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

На цьому етапі ви маєте остаточно визначитися з вибором міста/країни, де складатимете тест. Для цього у період із 21 червня до 7 липня 2022 року на Інформаційній сторінці у спеціальній формі потрібно буде вказати назву населеного пункту, в якому вам зручно буде пройти тестування.

Тільки після проходження того як ви пройдете обидва етапи, у вас з'явиться можливість завантажити зі вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ. Така можливість відкриється вже 12 липня 2022 року.

Важливо! Поставтеся до вибору населеного пункту максимально уважно. Саме ця інформація дозволить МОН та УЦОЯО продовжити роботу з формування мережі тичасових екзаменаційний центрівю 

Нагадаємо, що перелік населених пунктів у відповідних регіонах, де нині безпекова ситуація дозволяє провести  національний мультипредметний тест (НМТ), уже затверджено. Втім, поки що їхні назви з міркувань безпеки не розголошуються.

Зверніть увагу: раніше зазначалося, що через складну безпекову ситуацію в Харківській області НМТ не проводитимуть. Утім, для того, аби підтримати випускників, Харківська ОВА погодила можливість створення тимчасових екзаменаційний центрів в окремих населених пунктах. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо