Як підготуватися до ЗНО з англійської мови

Лайфхаки для підготовки до тестування з англійської мови.

Іноземна мова на зовнішньому незалежному оцінюванні – один із найпопулярніших предметів. Чому випускники так активно реєструються на іспит? Бо успішне проходження тестування дає абітурієнтам шанс вступити до омріяного ВНЗ та побудувати успішну кар'єру! Чудові перспективи, правда?

Майбутній абітурієнте, тебе, мабуть, цікавить, як підготуватися до ЗНО з англійської. Ми надамо тобі алгоритм дій, який допоможе набрати на тестуванні достатню кількість балів. Не зволікай та вже зараз починай готуватися до вступного випробування!

Як треба готуватися до ЗНО з англійської, щоб отримати 200 балів 

Існують прості правила, які допоможуть зробити підготовку до оцінювання ефективною. На що варто звернути увагу?

  1. Що більше практики, то більше шансів набрати достатню кількість балів. Проходь якомога більше тестів. Це можуть бути минулорічні завдання ЗНО, збірник тестів чи посібник для підготовки. Не варто тренуватися виключно на тих тестах, які проходиш за лічені хвилини. Краще обирай складні вправи та виписуй усі незнайомі слова, щоб покращити лексику.
  2. Граматику потрібно розбирати за темами. Не буде зайвим регулярне повторення вивченого. Якщо відчуваєш, що забув якусь тему або ж не зовсім у ній розібрався, то краще зупинись на її вивченні та час від часу виконуй завдання для закріплення знань.
  3. Хоча б двічі на місяць пиши тест на час (встанови таймер). Адже без практики тобі буде важко розрахувати кількість часу на письмо, читання, перевірку та переписування чернетки. Під час виконання тестових завдань не відволікайся на гаджети, книги чи шпаргалки.
    Як підготуватися до ЗНО з англійської, щоб не хвилюватися на реальному тестуванні? Уяви, що знаходишся в аудиторії та маєш право користуватися лише власними знаннями. Це додасть впевненості під час проходження вступного випробування.
  4. Організуй комплексну підготовку. Плануєш навчитися писати есе, а вже потім повторювати граматичні часи? Спойлер: така підготовка буде безрезультатною. Звертай увагу на опанування лексем у контексті (historic – historical, economic – economical), синонімічний ряд (brave, courageous, fearless, dauntless, intrepid) граматику та аудіювання.
  5. Скористайся спеціальними мобільними додатками. Йдеться не лише про застосунки із тестами, а й кросворди, додатки для вивчення фразових дієслів чи, наприклад, для тренування форм неправильних дієслів.

Якщо ти дотримуватимешся цих порад, твої шанси отримати на тестуванні високі бали зростають!

Як підготуватися до ЗНО з англійської за допомогою проекту «На Урок»

Онлайн-курси з англійської мови – не лише опрацювання тем, які будуть на зовнішньому незалежному оцінюванні, а й розбір популярних труднощів у граматиці та коригування правильності вимови. На курсах учні борються зі страхом говорити англійською. Усі інтенсиви містять ефективні ігри, інтерактивну роботу за розробками викладацького колективу, а також текстові та аудіовізуальні матеріали.

Яку користь мають онлайн-курси «На Урок»:

  • Тренажер для підготовки до вступного іспиту та ДПА. Ти отримуєш можливість вивчати англійську, працюючи із педагогами, компетентними в особливостях вступних іспитів!
  • Гарантоване поглиблення знань. Усі заняття містять яскраву візуальну складову, а також гейміфіковані та інтерактивні види завдань, щоб вивчення мови приносило задоволення.
  • Заощадження коштів. Онлайн-курси коштують вдвічі дешевше, ніж звертатися до репетитора. Вирішив припинити навчання? Тобі повернуть кошти за непройдені заняття.
  • Доступ до дидактичних матеріалів. Пропустив інтенсив? Ти зможеш повторно пройти онлайн-заняття, переглянувши запис.
  • Можливість стежити за власним прогресом. Ти отримаєш доступ до шкали ефективності навчання, за якою зручно визначати рівень власної ефективності.
  • Технічна підтримка та консультації. Учні, у яких під час онлайн-навчання виникають технічні проблеми або ж є запитання щодо процесу навчання, мають змогу проконсультуватися із менеджерами.
  • Індивідуальний підхід. Сумніваєшся, як підготуватися до ЗНО з англійської мови: індивідуально чи в групових заняттях? Інтенсиви в невеликих групах буде більш ефективним, оскільки діти переймають один у одного досвід, а викладачі використовують індивідуальний підхід, щоби кожен учень вдосконалював свої вміння та навички.
Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Завдяки сучасній методиці викладання «На Урок», ти визначиш реальний рівень володіння мовою, побачиш прогрес після кожного заняття та відчуєш задоволення від успіхів.

Як підготуватися до ЗНО з англійської мови самостійно

Тобі необхідно розглянути всі доступні варіанти для підготовки до тестування з англійської мови та обрати найбільш оптимальний. Звісно, у кожного абітурієнта має бути власна стратегія підготовки: комусь достатньо трішки попрактикуватися після занять, комусь підійдуть індивідуальна робота з репетитором, а хтось отримає максимум користі від проходження онлайн-інтенсивів, присвячених підготовці до ЗНО.

До тестування залишилося декілька місяців. Тебе, мабуть, турбує, чи можна ефективно спланувати свою роботу та як підготуватися до ЗНО з англійської мови самостійно. Ми знаємо відповідь! Готові поділитися дієвими лайфхаками.

  1. Таймменеджмент понад усе. Не витрачай свій час на марні справи. Самоорганізація та грамотний розподіл часу на виконання завдань допоможуть досягти успіху. Візьми аркуш паперу, розкресли його на 7 рівних частин. Кожна частина – день тижня. Напиши в них плани на тиждень: які теми маєш опрацювати, які практичні завдання виконати та скільки лексем вивчити. Позначай маркером виконані завдання та спостерігай за власним прогресом. Як потрібно записувати кожен пункт плану? Приклад: 17:00 – 17:45 (повторити Present Simple Tense, розв’язання вправ), 18:00 – 19:00 (повторити лексичний мінімум).
  2. Навчайся разом із однокласниками. Ви можете ставити одне одному запитання стосовно граматики або ж спілкуватися англійською. Хтось із класу непогано розібрався в темі уроку? Попроси пояснити те, що незрозуміло. Не бійся бути допитливим. Це піде на користь!
  3. Опануй техніки для читання текстів: scanning та skimming. Перша – вибіркове читання: ти маєш навчитися знаходити в тексті конкретну інформацію, відсіявши зайве. Друга – оглядове читання: навчись читати текст «по діагоналі», бо це допоможе швидко обробляти великі обсяги інформації, виокремлюючи з-поміж другорядних головні деталі.
  4. Вивчай іноземну цікаво! Перегляд англомовних фільмів та серіалів, читання книг та статей англійською однозначно допоможуть покращити рівень знання лексики та граматики.

Сподіваємось, усі ці поради допоможуть тобі скласти вступне випробування на максимальний бал! Ми віримо, що при сумлінній підготовці тобі вдасться стати знавцем англійської мови. Варто побороти прокрастинацію та грамотно спланувати свій час. Бажаємо успіхів!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо