Особливості вступу на міжнародні відносини в 2021

Інформація для майбутніх абітурієнтів про вступ на спеціальність «міжнародні відносини».

Міжнародні відносини – топова спеціальність останнього десятиліття, яка з кожним роком набуває все більшої популярності. І не дивно, адже «міжнародники» можуть обіймати високооплачувані посади. Тож як стати тим самим «міжнародником» та бакалавром на перших позиціях рейтингу ЗНО? Радимо дізнатися про предмети для вступу на міжнародні відносини, у найпрестижніші ВНЗ та прохідний бал на цю спеціальність.

Предмети для вступу на міжнародні відносини в 2021

Які предмети потрібно здавати на ЗНО на міжнародні відносини? Обов’язковою дисципліною для кожного абітурієнта є українська мова та література. Інші предмети для вступу на міжнародні відносини залежать від конкретної спеціальності, яку ви обрали, а також запиту ВНЗ. Усе ж існує доволі короткий та зрозумілий перелік, що містить інші обов’язкові предмети ЗНО на міжнародні відносини:

  • іноземна мова, математика/історія України/біологія/географія/хімія/фізика: спеціальність «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії»;
  • іноземна мова, математика/історія України/біологія/географія/хімія/фізика: спеціальність «Міжнародні економічні відносини»;
  • іноземна мова, історія України або математика: спеціальність «Міжнародне право».

Що стоїть за сполучником «або» у переліку предметів для тестування випускників? Це предмети ЗНО на вибір. Перейди на сайт омріяного ВНЗ, щоби подивитися деталі вступу та список необхідних екзаменів.

Прохідний бал на міжнародні відносини

Навчання на міжнародних відносинах не тільки престижне, але й вимагає від абітурієнтів відповідного рівня знань! Саме міжнародні відносини ввійшли у перелік десяти спеціальностей, на які був найбільший конкурс і найвищі прохідні бали під час вступних випробувань минулих років.

Наприклад, чудовим орієнтиром слугує опублікована інформація від Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка. У цьому ВНЗ прохідний бал на міжнародні відносини в 2021 році з іноземної мови, історії України, математики, хімії, біології, фізики, географії становить 160 балів, української мови та літератури – 140 балів.

ТОП вишів України для вступу на міжнародні відносини

Знайти топові заклади України доволі легко за допомогою звичайного пошукового запиту. А як віднайти перевірену інформацію щодо найкращих університетів та інститутів зі спеціальністю «міжнародні відносини»? 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Наразі існує академічний рейтинг ВНЗ України «Топ-200 України 2020», створений центром міжнародних проєктів «Євроосвіта» у співпраці з міжнародною групою експертів IREG Observatory. Проаналізувавши рейтинг та зазначені заклади, можемо скласти список найпрестижніших ВНЗ зі спеціальністю міжнародні відносини (міжнародні економічні відносини, міжнародне право тощо).

  1. Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  2. Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
  3. Національний університет «Львівська політехніка»
  4. Сумський державний університет
  5. Львівський національний університет імені Івана Франка
  6. Національний університет «Києво-Могилянська академія»
  7. Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара
  8. Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого
  9. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича
  10. Донецький національний університет імені Василя Стуса

Міжнародні відносини: ким працювати після випуску

1. Перш за все – державні органи та установи. Загалом, усі державні установи мають у своєму складі підрозділи, що контролюють міжнародні відносини в межах конкретної галузі. Насамперед, Міністерство закордонних справ, Міністерство юстиції, Міністерство фінансів, Міністерство праці та соціальної політики і багато інших.

2. Дипломатичні представництва різних країн в Україні або представництва України за кордоном, у яких можна обійняти посади аташе, дипломатичного агента чи кур’єра, секретаря дипломатичної агенції.

3. Представництва міжнародних та європейських організацій.

4. Знання не будуть зайвими у перекладацькій діяльності, політології, соціології тощо.

Насправді перелік можливостей для подальшого працевлаштування майже необмежений, оскільки спеціалісти з міжнародних відносин можуть знайти себе будь-де: від ЗМІ до Ради Європи. І в цьому ключова перевага такої спеціальності!

Як круто, що одне лише ЗНО стоїть на шляху до отримання освіти! І нехай тебе не лякає будь-яка інформація про рейтинги, сертифікати та конкурси, адже один крок – і ти вже обираєш ВНЗ!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо