Особливості вступу на туризм в 2021

Останнім часом спеціальність «Туризм» користується чималим попитом у абітурієнтів. Якщо ж ти хочеш стати професіоналом у цій сфері: готовий навчитися оперувати величезним потоком інформації, маєш широкий кругозір і чудове просторове мислення, регулярно читаєш новини і знаєш про базові тенденції у туризмі, тобі варто спробувати! 

Майбутній абітурієнте, ми підготували для тебе основну інформацію, що допоможе розібратися в особливостях вступу до ВНЗ на спеціальність «Туризм». 

Предмети для вступу на туризм в 2021

Які предмети потрібно здавати на ЗНО на туризм? Тестове випробування з української мови та літератури є обов'язковим. Крім того, випускники загальноосвітніх навчальних закладів, ліцеїв та коледжів мають здавати такі предмети для вступу на туризм: іноземна мова, географія та математика, або історія України.

Іноді буває так, що в умовах прийому бакалаврів вищі навчальні заклади дещо змінюють предмети, тому наполегливо рекомендуємо вам:

  • уточнити перелік конкурсних предметів на сайті обраних для вступу ВНЗ;
  • дізнатися у приймальній комісії особливості та деталі проведення творчого конкурсу;
  • звірити перелік предметів ЗНО на туризм із конкретного напряму підготовки (спеціальність може містити різні за специфікою навчальні програми).

Прохідний бал на туризм  

Прохідний бал на туризм в 2021 не в усіх ВНЗ однаковий. 

Якщо хочеш дізнатися про те, які бали потрібно набрати для вступу на бюджет/контракт у конкретний навчальний заклад, радимо скористатися сайтом Вступ.ОСВІТА.UA. Так, звісно це дані минулого року, але вони допоможуть тобі зорієнтуватися!

  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка: середній бал сертифіката ЗНО на бюджет – 181.03, на контракт – 154.73.
  • Київський національний торговельно-економічний університет: середній бал ЗНО на бюджет – 178.33, на контракт – 151.65; 
  • Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара: середній бал ЗНО на бюджет – 177.33, на контракт – 134.44:
  • Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова: середній бал ЗНО на бюджет – 183.83, на контракт – 130.78.
  • Київський національний університет культури і мистецтв: середній бал ЗНО на бюджет – 171.77, на контракт – 154.17.

ТОП вишів України для вступу на туризм 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Знайти перелік найпрестижніших вищих навчальних закладів України, а отже зробити висновки та обрати варіант для вступу дуже просто. 

ТОП-10 вищих навчальних закладів для вступу на туризм:

  1. Міжрегіональна академія управління персоналом (МАУП).
  2. Київський університет культури.
  3. Київський національний університет культури і мистецтв (КНУКіМ).
  4. Університет економіки та права «КРОК».
  5. Сумський національний аграрний університет (СНАУ).
  6. Академія праці, соціальних відносин і туризму (АПСВТ).
  7. Академія рекреаційних технологій і права.
  8. Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна».
  9. ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (УжНУ).
  10. Житомирський державний технологічний університет (ЖДТУ).

Туризм: ким працювати після випуску

Випускники, що навчалися на спеціальності «Туризм», отримують великі можливості для працевлаштування та вибору професійної діяльності. До того ж, пошук робочого місця не обмежується туристичними агентствами. Ти можеш шукати роботу в будь-яких організаціях, пов'язаних із ринком туристичних послуг (компанії, що займаються перевезенням пасажирів, паспортно-візові служби і митні служби, туристичні бюро, готелі, санаторії тощо). 

Туризм буде популярним доти, доки люди полюблятимуть подорожувати. Це означає, що у студентів цієї спеціальності перспективи однозначно є!

Сподіваємося, для тебе ця інформація буде корисною. Бажаємо чудово здати вступні випробування і зайняти топову позицію у рейтингу!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо