Програми ЗНО 2021 з усіх предметів

Програми зовнішнього незалежного оцінювання 2022. Зміни у цьогорічних програмах.

Незважаючи на те, що карантин та дистанційне навчання нікуди не поділися, випускники загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів, ліцеїсти, гімназисти та студенти технікумів будуть складати ЗНО! Уже навіть готові дати, про які повідомив Український центр якості освіти

Майбутній абітурієнте, карантин і дистанційка – не канікули! Для того, щоб успішно скласти тестування та вступити до омріяного ВНЗ, радимо переглянути програми зовнішнього незалежного оцінювання 2022. Може, у процесі підготовки, ти забув звернути увагу на важливі пункти із програм ЗНО, які ще не пізно вивчити і отримати за це додаткові бали!

Пам'ятай, що кожна десята та навіть сота бала може вплинути на те, чи зможеш ти успішно пройти випробовування! 

Перелік програм ЗНО

Нові програми ЗНО містять певні зміни, тож радимо з ними ознайомитись! 

Які зміни в програмі ЗНО відбулись у 2022 році

У тематичних розділах програми ЗНО 2021 відбулися певні зміни. Найбільше змін, звісно, стосувалося розмежування тестувань з української мови і з української мови та літератури, тож радимо звернути на це особливу увагу!

Українська мова і література. Змін у програмі з української мови або з української мови та літератури немає. УВАГА! Упродовж п'яти років, починаючи з 2019-го, у завданнях тесту ЗНО з української мови та літератури а також із української мови, не перевірятимуть нових норм українського правопису. Тож якщо майбутній абітурієнт обирає відповідь за старим правописом, це не буде вважатися помилкою! Крім того, якщо випускники під час написання власного висловлювання використовуватимуть правила нового правопису, це не буде вважатися помилкою.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

А як щодо літератури? Випускники шкіл мають орієнтуватися тільки у першій та четвертій частинах роману П. Мирного «Хіба ревуть воли...» (раніше вони мали детально вивчати весь твір). Минулого року програма з літератури була суттєво доповнена, тоді як цього року її залишили без змін.

Хімія. У новій програмі ЗНО 2022 немає змін, якщо порівнювати з минулим роком. Утім, варто нагадати, що випускники мають орієнтуватися в основних хімічних реакціях, знати будову атомів, розумітися на неоргарганічній хімії, розюиратися в органічній, добре справлятися з обчислюваннями тощо.

Іноземні мови. У тестових завданнях ЗНО 2021 року доповнено програму з іноземних мов (зокрема, англійської) новою вимогою щодо «аудіювання», тобто розуміння мови на слух. Згідно з Загальноєвропейськими Рекомендаціями з мовної освіти, завдання складаються з рівня В1 та В2.

Історія України, біологія, географія, фізика та математика. Змін у програмах ЗНО із цих навчальних дисциплін немає. 

Утім, варто постійно тсежити за оновленнями на сайті УЦОЯО!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо