Участь у НМТ підтвердили вже майже 149 тисяч осіб

Український центр оцінювання якості освіти повідомляє, що свою участь у Національному мультипредметному тесті підтвердили вже майже 149 тисяч осіб. Зробити це можна у спеціальній формі на Інформаційній сторінці у вкладці «Підтвердження участі в НМТ».

А ви це вже зробили? Зверніть увагу, що на цьому етапі ви можете обрати із запропонованого переліку населених пунктів той, де складати НМТ вам буде найзручніше. Звісно, варто зважати на те, де ви зараз перебуваєте (чи перебуватимете на час складання) – в Україні чи за кордоном.

Наразі бажання проходити національний мультипредметний тест у тимчасових екзаменаційних центрах, створених в Україні, підтвердили 134 549 осіб, а 14 342 – у країнах Європи.

Не сумуйте, якщо поки що не впевнені на 100%, де саме знаходитиметеся на час складання НМТ. На другому етапі, з 21 червня до 7 липня 2022 року, ви матимете можливість остаточно визначитися та за потреби змінити країну чи населений пункт на той, що підходитиме більше. 

Зверніть увагу: тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ із 12 липня 2022 року, ви зможете завантажити із вкладки «Місце проведення» запрошення-перепустку, де буде зазначено дату, час і місце проходження тестування.

На жаль, як зазначає УЦОЯО, через високий рівень безпекових загроз у деяких регіонах України провести НМТ неможливо. Насамперед йдеться про Херсонську, Луганську, Донецьку області, АР Крим, місто Севастополь, частину території Запорізької, Миколаївської, Харківської областей.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Також уже зрозуміло, що виїхати для проходження тестування учасникам із цих регіонів теж надзвичайно складно, непросто буває навіть підтвердити свою участь у НМТ. 

Ті вступники, які перебувають у таких обставинах, зможуть взяти участь у додатковій чи спеціальній сесії тестування. УЦОЯО та МОН обіцяють надати можливість подати заявки на участь в додаткових сесіях НМТ навіть якщо вступники не встигли підтвердити участь в мультитесті до 7 червня.

«Тож просимо всіх, хто має можливість скористатися інтернетом, підтвердити свою участь у НМТ і вибрати місце, де потенційно є можливість пройти тестування. Віримо в те, що найближчим часом ситуація зміниться на краще і всі успішно пройдуть випробування і вступлять до омріяних університетів».

                                        УЦОЯО

Щодо вступників в Європі. Уже оприлюднено список країн ЄС, де можна буде скласти НМТ, але зараз тривають перемовини з тими країнами, яких поки що немає в переліку: із Люксембургом, Словенією, Туреччиною, Швейцарією і Фінляндією. Є сподівання, що там можна буде пройти НМТ під час додаткової сесії (у таком разі випускники, які знаходяться на території цих держав, зможуть підтвердити участь у тестуванні з 8 до 18 липня, а з 1 до 10 серпня надати інформацію про те, де зручніше складати тест). Також планується збільшити кількість місць тестування в Німеччині та Іспанії. 

 
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо