Вступ-2022: дати та основні умови прийому до університетів

Нарешті Міністерство юстиціх зареєструвало Порядок прийому для здобуття вищої освіти у 2022 році. А це означає, що тепер нам відомі дати та основні умови вступної кампанії, які точно хвилювали всіх, хто прагне цього року вступати до вишів.

Усі, хто хоче в майбутньому отримати ступінь бакалавра (магістра з медичних та ветеринарних спеціальностей), мають скласти Національний мультипредметний тест у комп'ютерному форматі.

Для проведення тестувань буде три сесії: основна, додаткова та спеціально організована. Ті вступники, які з певних причин не зможуть скласти тестування під час основної сесії, зможуть це зробити в наступні.

Для вступу на бакалаврат на бюджет і на контракт для кон’юнктурних спеціальностей необхідні результати НМТ.

Для спеціальностей «Фізична культура і спорт», «Аудіовізуальне мистецтво та виробництво», «Дизайн» (за спеціалізаціями «Графічний дизайн», «Дизайн одягу (взуття)», «Дизайн середовища», «Промисловий дизайн»), «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація», «Хореографія», «Музичне мистецтво», «Сценічне мистецтво», «Архітектура та містобудування» – потрібні також результати творчого конкурсу, який може проводитись у дистанційній формі (за рішенням закладу освіти).

Для вступу на контракт на некон’юнктурні спеціальності буде достатньо мотиваційних листів.

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Основні етапи вступу на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного):

  1. Реєстрація електронних кабінетів – з 1 липня.
  2. Проведення творчих конкурсів – з 1 до 18 липня (бюджет+контракт), з 9 до 16 серпня (тільки контракт).

Подання заяв для вступу – з 29 липня до:

  • 8 серпня – для осіб, які вступають на основі індивідуальної усної співбесіди, творчих конкурсів (які складатимуться з 9 до 16 серпня);
  • 23 серпня – для осіб, які вступають за результатами національного мультипредметного тесту, а також творчих конкурсів, які були складені з 1 до 18 липня.

Оприлюднення рейтингових списків на бюджет має відбутися не пізніше 29 серпня. А от підтвердити своє бажання навчатись на бюджеті необхідно до 2 вересня до 18:00.

Зарахування відбуватиметься в такі строки:

  • бюджет – 5 вересня;
  • контракт – визначають правилами прийому закладу, але не пізніше 30 вересня.

Переведення на вакантні місця відбудеться до 19 вересня.

Також передбачені спеціальні умови конкурсного відбору для деяких категорій вступників, зокрема для жителів тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій. Але про них ми дізнаємося трохи пізніше, приблизно у травні-червні.

 
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо