Як дізнатися, де здавати ЗНО

Життя вносить свої корективи у дати складання ЗНО: школи переходять у режим дистанційного навчання, а випускники та майбутні абітурієнти бідкаються щодо невизначеності майбутнього. Утім, одне залишається незмінним – оцінювання все ж неминуче, а для того, щоб знизити рівень власного стресу потрібно вижати із наявної інформації максимум. Тож якщо тебе турбує запитаня «Як дізнатися, де я буду здавати ЗНО?», то ти потрапив за адресою!

Перевірка адреси пункту тестування за допомогою інформаційної сторінки учасника ЗНО

Покроковий гайд:

  1. Усвідомити, що врешті-решт ЗНО буде проходити, тож дізнатися більше про місце його проведення – вже частина роботи.
  2. Як перевірити, де здаєш ЗНО? Відповідь на це запитання буде розміщено на твоїй інформаційній сторінці
  3. Як отримати доступ до інформаційної сторінки? Вхід до власного кабінету користувача здійснюється за номером сертифіката і пін-кодом, зазначеному в ньому. 
  4. Після входу у власний кабінет ти побачиш адресу свого місця тестування та власне запрошення-перепустку учасника ЗНО. Окрім того, тобі необхідно самостійно сформувати та роздрукувати запрошення-перепустку зі своєї інформаційної сторінки.
  5. Коли ти можеш дізнатися, де ти здаєш ЗНО? Адреси пунктів тестування зазначено в запрошеннях-перепустках, які буде розміщено на інформаційних сторінках 29 квітня. 
  6. УЦОЯО радить якнайшвидше роздрукувати запрошення-перепустку, адже воно не буде надіслано ні поштовим зв’язком, ні на електронну скриньку.

Поради абітурієнтам: що робити, коли дізнався, де здаєш ЗНО

Здавалося б, знаєш місце складання ЗНО – і все, питання закрите. Якби ж! Обов’язкова складова успіху – це розуміння того, що саме ти робитимеш із цією інформацією. Пропонуємо декілька дієвих лайфхаків, які обов’язково стануть у пригоді.

Де розташований мій пункт тестування?

Усі ми знаємо, яким може бути трафік на українських дорогах, особливо в такий значущий день, коли тисячі школярів прямуватимуть до омріяного (або просто важливого) місця. Місце тестування може знаходитися у віддаленому районі, який зовсім тобі не знайомий. Тож заздалегідь протестувати маршрут до місця оцінювання вкрай важливо. За можливості це варто зробити у вільний час, наприклад, протягом прогулянки. В умовах карантину – Google Maps із функцією супутникового відображення реальних доріг прийде на допомогу!

За скільки часу потрібно приїхати до місця складання ЗНО?

Приблизно на годину раніше. Запізнення на Зовнішнє незалежне оцінювання – та ще халепа. Тебе просто не пустять на тестування. Утім, дві години нервово очікувати на вулиці, поки двері закладу не відкриються та не пролунає гучне «Заходимо!», теж не варто. Краще обрати золоту середину.

Як я можу собі допомогти, знаючи місце оцінювання?

Зазвичай приміщення, де проходить тестування – це навчальний заклад. Саме за допомогою Google Maps можна переглянути не тільки місце розташування закладу, а ще і як він виглядає. Найкраще варіант – за можливості, відвідати цей заклад! Адже зазвичай учасники ЗНО приїжджають до місця оцінювання за певний час, тож натовп або ж просто велика кількість людей поблизу – неминуче. А отже зрозуміти, де можна спокійно видихнути перед початком оцінювання та заходити в уже знайоме приміщення – найкраща допомога собі!

Як, знаючи місце проведення ЗНО, зменшити свій рівень стресу?

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Виконавши всі вищенаведені поради, варто не тільки оцінити приміщення та продумати своє «спокійне місце», але й дізнатися, де знаходиться:

  • найближчий магазин, на випадок, якщо забули взяти з собою воду або перекус;
  • аптека, в разі надзвичайних ситуацій.

Такий підхід дозволить почуватися значно спокійніше, адже коли ти знаходишся у знайомому місці, то все не так страшно!

Із ким я складаю ЗНО? 

І дійсно, докучливе запитання, на яке ми не можемо дати відповідь. Але ти – можеш! Задля власного заспокоєння можна розпитати друзів та подруг із різних шкіл про те, де вони здають ЗНО. Існує велика ймовірність того, що у місці твого тестування знайдеться хоча б один знайомий. Друзі не тільки здатні заспокоїти, але й можуть допомогти повторити вивчену інформацію до початку тестування, якщо це необхідно.

І хоча ЗНО поки що перенесено на певний термін, поповнювати свою скарбничку знань новою інформацією треба з тою ж наполегливістю. Адже свято все одно наближається! 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На цьому курсі ти швидко запам'ятаєш усі ключові дати та події в історії України, підготуєшся до НМТ та навчишся уникати помилок при розв'язанні завдань.

Костик Світлана

Викладає історію, готує учнів до ЗНО/НМТ. Досвід викладання — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо