Як розрахувати бал ЗНО з хімії?

Як розрахувати бал сертифікації випускників із хімії.

Для того, аби вступити на омріяних хімічний чи медичний факультет, випускники навчальних закладів середньої освіти та студенти коледжів і профтехучилищ складатимуть ЗНО з хімії. Загалом цим щасливчикам потрібно буде виконати 52 завдання, з яких 34 – тестові, 4 – на встановлення відповідності та 14 завдань відкритої форми. На сертифікацію майбутнім абітурієнтам дається 150 хвилин.

Учасникам тестування суворо забороняється використовувати/або мати при собі будь-які додаткові матеріали, цифрові пристрої чи обладнання. У тестових зошитах із хімії на останній сторінці є допоміжні таблиці, які допоможуть у виконанні певних завдань: «Ряд активності металів», «Розчинність основ, кислот, амфотерних гідроксидів і солей у воді» та «Періодична система хімічних елементів Менделєєва». Не варто розраховувати на вдачу та порушувати права та обов'язки учасників ЗНО! 

Розрахунок тестового балу ЗНО з хімії

Кожне з завдань вважається виконаним, якщо абітурієнт під час тестування позначив відповіді у бланку відповідей А.

  • Тестові завдання з вибором ОДНІЄЇ правильної відповіді (1–34). 1 бал – за кожну правильну відповідь, 0 балів – за неправильну/зовсім не позначену відповідь, або якщо абітурієнт позначив більше одного варіанту відповіді. 
  • «Логічні пари» (завдання на встановлення відповідності між інформацію, позначеною цифрами (від 1 до 3) та буквами (від А до Д)) (35–38). Як розрахувати бали ЗНО з хімії? 1 бал – за кожну правильно встановлену відповідність; 0 балів – за кожну логічну пару, де в рядку або в колонці зроблено більше однієї позначки та за кожну зовсім не відмічену «логічну пару». 
  • Завдання відкритої форми з короткою відповіддю (39–52). Учасник тестування розв'язує задачу та записує результати у бланк відповідей. Розрахунок балів ЗНО з хімії: 2 бали – за правильно вказану відповідь; 0 балів – за неправильну або не записану у бланку відповідь. 

ВАЖЛИВО! Розв'язання завдань у чернетці не перевіряють і не зараховують. Якщо учасник тестування правильно виконав усі завдання сертифікаційної роботи з хімії, – отримує 74 бали.

Результат ЗНО з хімії, за бажанням здобувача, можуть зарахувати як результат ДПА за поточний освітній рівень повної загальної середньої освіти. 

За якими критеріями розраховують рейтинговий бал ЗНО з хімії?

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Після того, як усі учасники тестування виконали завдання, їхні роботи оцінює УЦОЯО (Український центр оцінювання якості освіти), який визначає результати ЗНО з хімії у два етапи:

  • на першому – визначає тестовий бал учасника тестування (максимум – 74 бали);
  • на другому – переводить бали у рейтингову оцінку за 200–бальною шкалою (переведення тестових балів з хімії в оцінку ЗНО). 

Рейтингова оцінка використовується під час складання списку абітурієнтів під час вступу до ВНЗ України. У розрахунку рейтингової шкали не враховуються результати учасників ЗНО, які не набрали прохідний бал.

Результати тестових завдань із хімії та таблиця переведення балів у оцінку по 12-бальній шкалі (для ДПА) будуть розміщені на інформаційних сторінках учасників.

ВАЖЛИВО! Визначення рейтингу за минулорічними таблицями переведення тестових балів  буде неточним. Оскільки щороку змінюються завдання та неможливо завчасно передбачити результати ЗНО, рейтинговий бал може суттєво змінитися. Ми радимо учасникам тестування дочекатися офіційної рейтингової шкали, щоб якомога точніше розрахувати бал ЗНО з хімії та інших тестових завдань.

Бажаємо плідної підготовки і успішного складання тестування!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

На нашому курсі ти підготуєшся до НМТ з англійської та зможеш приборкати своє хвилювання. Кожне заняття — багато практики, розв'язання завдань формату НМТ.

Шарамук Ольга

Викладач англійської мови, стаж роботи — 7 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо