Зразки власних висловлювань на ЗНО 2022

Приклади творів власного висловлювання на ЗНО.

Власне висловлювання на ЗНО з української чи англійської мови для майбутніх абітурієнтів – ледь не завжди стрес. Навіть якщо дитина добре підготувалася до сертифікаційної роботи, все одно: коли потрібно писати останнє завдання (власне висловлювання) – розгублюється. 

Ми радимо учасникам тестування прочитати готові приклади творів власного висловлювання на ЗНО, щоб навіть при сильному хвилюванні написати твір на максимальну кількість балів (з української мови – 20 б.; з англійської мови – 14 б.)! Може, якийсь із прикладів надихатиме тебе на генерацію власних цікавих ідей для твору.

Базові поради для будь-якого висловлювання: 

  • варто детально вивчити вимоги щодо написання власного висловлювання;
  • будь-яке власне висловлювання у ЗНО має містити НЕ менше ста слів (тексти, що містять менше ста слів, перевірці не підлягають!); 
  • оптимальний обсяг тексту – 150–200 слів;
  • якщо маєш достатньо часу (40–45 хв), можна спершу написати твір у чернетці, а вже потім перенести його на бланк; якщо ж залишилось менше часу, пиши твір одразу в бланку;
  • у творах не обов'язково наводити цитати, бо за це ні додають, ні знімають бали;
  • НАЙГОЛОВНІШЕ – тобі варто тренуватися знову і знову в написанні творів. Що більше практики – то кращими будуть результати на тестуванні!

Як приклади творів у форматі ЗНО допомагають підготуватися самому

Написати власне висловлення не так уже і складно, але це може стати дійсно непростим завданням, якщо до нього не готуватися. Саме тому варто сумлінно працювати! Як же ж краще підготуватися? Звісно, необхідно знати та розуміти структурні особливості творів, уміти їх писати, а ще – побачити, як це роблять інші. Інколи саме приклад інших дозволяє побачити все краще та об'ємніше. 

На що варто звернути увагу у зразках власних висловлень на ЗНО?

  1. Зверни увагу на структуру творів (розподіл на абзаци: тези, аргументи, приклади з літератури чи із творів мистецтва тощо).
  2. Аналізуй помилки у прикладах творів: може, автор написав твір, що не стосується теми, дібрав невдалі приклади, нечітко сформулював власну думку, чи, наприклад, зробив забагато помилок. 
  3. Випиши на окремому аркуші паперу ті тези чи аргументи у текстах, що найбільше сподобались, бо:
    а) ти теж можеш їх використати;
    б) ці приклади надихатимуть тебе на генерацію власних ідей.

Хочеш дізнатися більше про те, як писати власне висловлення? Переходь за гіперпосиланням. Лекторка розкаже про основні лайфхаки, завдяки яким ти наберешся впевненості у власних силах і зможеш написати твір на максимальну кількість балів. Усе це реально! 

Зразки творів на ЗНО з української мови

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Радимо ознайомитись із характеристикою сертифікаційної роботи з української мови та проаналізувати приклади творів, що наведені нижче. З'ясуй, які зразки творів ЗНО з укр. мови написано якісно, а де варто щось додати чи відредагувати. 

ЗВЕРНИ УВАГУ! Коли наводиш приклади у власному висловлюванні, не переказуй зміст твору/фільму. Варто лаконічно пояснити, чому саме обраний приклад є пріоритетним для тебе. Краще наводь не більше двох прикладів із літератури чи із творів мистецтва, але вони дійсно мають бути влучними.

Наведені зразки власних висловлень на ЗНО достатні за обсягом, аргументовані, наведено приклади з літератури чи особистого життя, а вже потім – подано висновки.

Зразки творів на ЗНО з англійської мови

Уважно ознайомся з характеристикою сертифікаційної роботи з англійської мови, після чого прочитай приклади написання власного висловлювання. Крім того, радимо вивчити шаблонні фрази, які доречно використовувати під час написання творів з англійської мови.

  1. Приклади написання листів на ЗНО з англійської мови
  2. Зразок офіційного листа англійською
  3. Як написать дружній та офіційний листа англійською

ЗВЕРНИ УВАГУ! У програмі ЗНО з англійської мови є такі типи власних висловлювань: неофіційний лист (лист до друга); напівофіційний лист (вибачення, порада або лист редактору); офіційний лист (скарга, заява) та есе. На минулорічних тестуваннях із англійської мови найчастіше траплялося завдання – лист до друга; рідше – напівофіційний лист; зовсім рідко – офіційний лист і жодного разу – есе.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Готуйся до незалежного оцінювання на нашому курсі. Ми даємо лише найнеобхіднішу теорію та вчимо розв’язувати завдання НМТ усіх блоків!

Валерія Круглєня

Вчитель математики, стаж роботи — 5 років.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо