7 цікавих фактів зі світу кіно

Спробуймо на хвилинку уявити собі світ без кіно. Так-так, світ, у якому не буде ані фільмів, ані мультиків, ані серіалів, ані навіть короткометражок. Як ви гадаєте: яким би він був? Ми впевнені: набагато сумнішим за наш! Адже кіно відчиняє перед нами двері до незнаних світів, дарує безліч емоцій і вражень, допомагає мріяти та просто трохи відволіктися від буденності. 

Кіно - це величезний світ, ба більше – всесвіт, про який ми насправді знаємо далеко не все. Тож ми підготували для вас найцікавіші факти про кінематограф, які точно допоможут розширити ва кругозір!

  1. 6 жовтня 1927 року – день народження звукового кіно. Саме в цей день на широкі екрані вийшла стрічка «Співак джазу» від Warner Brothers, де нарешті можна почути, що говорить головний герой. Чому нарешті? Бо раніше компанія Warner Brothers уже випускала звукові фільми, але почути в них можна було лише музику, герої ж лишалися «німими». Проте найцікавіше те, що багато хто з кіновиробників та кінофанатів були впевнені: звук не потрібен! Навіть більше: звук зіпсує все враження від фільму. Серед аргументів також наводили той факт, що розповсюдженню звукових кінострічок світом заважатиме мовний бар'єр.



  2. Хто випускає найбільше кіноконтенту? Ні, не Голлівуд! Хоча він і старається, ніде правди діти. Але до швидкості індійського кінематографа – всім відомого індійського Боллівуду – йому ще далеко. Ще б пак, адже той виробляє по два фільми на добу! Тобто понад 700 на рік. Так, із такою кількістю до ідеальної якості ще далеко, та тим не менш, індійський кінематограф має безліч прихильників по всьому світу. Хоча в 1939 році Голлівуд теж так умів, але потім збавив темпи.



  3. Як гадаєте, яка кінофраза носить титул такої, що найбільше запам'ятовується? Це «i’ll be back / Я ще повернуся» зі стрічки «Термінатор», яка вийшла на екрани 1984 року та швидко стала культовою. До речі, за весь фільм Термінатор майже нічого не говорив, аж тут скзав і як влучно!



  4. Кіногероєм, який найчастіше з'являвся на екранах, є Шерлок Голмс. Ну хоча б тому, що у світі налічується близько 200 екранізацій його пригод. Так, здається, режисери та сценаристи впевнені, що їм ще є що сказати з приводу пригод Голмса та Ватсона!



  5. Кіноексперти авторитетно вважають, що найпопулярнішим кіногероєм усіх часів та народів є Індіана Джонс – історик, археолог, герой-авантюрист, шукач пригод, який став кумиром мільйонів.



  6. Відомий знак Голлівуду – білі літери на пагорбі – було створено в 1923 році, але зовсім не для позначення всесвітньої фабрики мрій. Це була просто реклама нових житлових кварталів Лос-Анджелеса, а напис насправді був довшим: HOLLYWOODLAND. Передбачалося, що знак простоїть близько трохи більше року, а потім його демонтують. Але завдяки бурхливому розвитку кіноіндустрії в Голлівуді його вирішили залишити.



  7. Фільм, присвячений одній із найвідоміших світових катастроф – аварії лайнера «Титанік» – зібрав на той час буквально небувалу суму:понад 2 мільярди доларів за результатами міжнародного прокату і показу в Америці. Рекорд «Титаніка» вдалося побити тільки «Аватару» Джеймса Кемерона і останньої частини серії супегеройських фільмів про Месників. 

Історія світового та українського кінематографу насправді вражає, а процес виробництва фільмів гідний окремого вивчення! Упевнені, вам уже цікаво дізнатися про історію кіно більше, чи не так? Зробити це дуже просто: мерщій реєструйтеся на наш новий конкурс «Як це працює: кіноіндустрія». На вас чекає багато цікавнок про історію виникнення кіно, про секрети роботи над фільмами на знімальному майданчику й поза ним, а також знайомство із кращими зразками українського та світового кіномистецтва.

Зареєструватися можна за посиланням. І неодмінно розкажіть про конкурс друзям!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо