НМТ – 2024: Математика

Математика не втрачає позицій та лишається серед предметів, обовʼязкових до складання у межах Національного мультипредметного тестування. Тож якщо ви прагнете вступити до омріяного університету, радимо як слід підготуватися і пригадати всі важливі формули! А для того, аби вам було простіше, розповідаємо, яким буде НМТ з математики.

Яким буде зміст завдань

Зміст завдань блоку національного мультитесту з математики відповідатиме чинній програмі ЗНО з математики. До нього входитимуть теми з геометрії та алгебри, над якими ви працювали впродовж навчання: 

  • Числа і вирази;
  • Рівняння, нерівності і їх системи;
  • Функції;
  • Елементи комбінаторики, початки теорії ймовірностей та елементи математичної статистики;
  • Планіметрія;
  • Стереометрія. 

Як і було раніше, під час виконання завдань ви матимете можливість користуватися довідковими матеріалами, до яких входять формули з розділів «Алгебра і початки аналізу», «Елементи комбінаторики, початки теорії ймовірностей та елементи математичної статистики», «Геометрія».

Якою буде структура блоку

На виконання завдань відводиться 60 хвилин. Загальна ж кількість завдань у блоці, присвяченому математиці, становить 22 запитання. Із них:

  1. 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді. 

    Це запитання, що мають 4-5 варіантів відповідей, із яких правильним буде лише один. 

  2. 3 завдання на встановлення відповідності.

    Це завдання з позначаною цифрами та буквами інформацією, між якою потрібно встановити відповідність. Таким чином, ви маєте співвіднести дані, позначені цифрами (від 1 до 3) та буквами (від А до Д). 

  3. 4 завдання відкритої форми з короткою відповіддю.

    Завдання передбачає розвʼязування задачі.  

У кожному випадку завдання вважатиметься виконаним, якщо ви оберете правильний (на вашу думку) варіант, позначите його та не забудете зберігти. 

Як нараховуватимуть бали

Якщо всі відповіді, які ви дасте, будуть правильними, то ви отримаєте 32 бали. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

За кожне завдання з вибором однієї правильної відповіді ви можете отримати 1 бал (звісно, якщо позначите саме правильний варіант, в іншому випадку отримаєте 0 балів). Завдання на встановлення відповідності оцінюються в діапазоні від 0 до 3 балів, тобто за кожну правильно встановлену відповідність ви набираєте 1 бал. А от завдання відкритої форми з короткою відповіддю оцінюють або в 0, або в 2 бали. Тобто якщо ви дали правильну відповідь, то отримаєте 2 бали, а якщо ні (відповідь неправильна чи її взагалі немає), то 0. 

Важливо! Результат своєї роботи ви дізнаєтеся одразу після завершення роботи над НМТ з математики. А згідно з таблицею переведення тестових балів, результат кожного блоку переведуть в рейтингову оцінку за шкалою 100–200 балів. 

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо