НМТ-2023: Французька мова

Якщо ви плануєте у 2023 році стати студентом одного з українських університетів, то точно знаєте, що для початку необхідно скласти Національний мультипредметний тест. Так, у зв'язку із напруженою безпековою ситуацію цьогоріч знову довелося відмовитися від традиційного ЗНО, але і на тестування 2022 року нове буде схоже лише частково. Адже тепер буде лише два обов'язкові предмети: українська мова та математика, а третій ви зможете обирати самостійно. Ним може стати, зокрема, французька мова.

Отже, яким буде НМТ з французької мови у 2023 році? Зараз дізнаємося!

Зміст завдань

Як наразі відомо, зміст завдань НМТ з французької мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з французької мови. І це дуже зручно! Адже ви чітко знаєте, до чого готуватися. А для того, аби успішно впоратися із тестуванням, достатньо лише сумлінно вивчати предмет у школі.  

Зверніть увагу: комп'ютерний формат тестування вносить свої корективи у звичний перебіг тесту. Тож цьогоріч ані аудіювання, ані завдань, що передбачають надання розгорнутох письмової відповіді не буде (технічні можливості поки що не безмежні). Тож до мультитесту з французької мови входитимуть тільки частини «Читання» та «Використання мови». Певні, багато хто навіть зітхне із полегшенням.

Для того, аби успішно скласти мультитест з французької, ви маєте:

  • читати та розуміти автентичні тексти різних жанрів і видів;
  • мати достатньо великий словниковий запас;
  • розуміти ключовий зміст чіткого нормативного мовлення;
  • критично оцінювати інформацію та вміти використовувати її.

Структура блоку

Усього у блоці, присвяченому французькій мові, буде 32 завдання. А серед них:

  • 5 завдань з вибором однієї правильної відповіді;
  • 11 завдань на встановлення відповідності;
  • 16 завдань на заповнення пропусків у тексті.
Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Якщо ви як слід підготуєтеся до тестування та зможете правильно відповісти на всі запитання, то отримаєте 32 тестові бали.

Особливості оцінювання

Добре, якщо із завданнями все бульш-менш ясно, то як відбуватиметься нарахування балів за Національний мультипредметний тест з французької мови? Тут усе просто: нараховуватимуть їх за схемою, яку раніше використовували для проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Тому за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді ви отримаєте по 1 балу.

Також по 1 балу ви можете отримати за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності.

І за кожен правильно вказаний варіант на заповнення пропусків у тексті ви теж отримаєте по 1 балу.

Важливо: ви дізнаєтеся, наскільки успішно склали тестування, одразу по його завершенню. Тож вам не доведеться хвилюватися ще кілька тижнів в очікуванні відповіді.

Пізніше результат кожного блоку переведуть у шкалу 100–200 балів. Для того, аби отримати 100 балів за шкалою 100–200, ви маєте набрати хоча б 4 тестових бали.

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо