Приклади творів із теми «Мої літні канікули» англійською мовою

Незабаром на нас чекає початок навчального року,  від безтурботного літа залишаться лише спогади. Як їх оформити у цікавий твір «‎Мої літні канікули»‎ на англійській мові? Це важливе питання, адже на початку нового навчального року всі учні обов’язково пишуть такі твори. Це своєрідне тренування та можливість пригадати трохи призабуту за канікули лексику.

Ми знаємо, як це буває непросто і вирішили допомогти! До вашої уваги секрети написання та приклади розповідей про літні канікули на англійській мові для учнів різних класів – від молодшої до старшої школи. Тож як трансформувати свої думки у захопливу історію? Розбираємося на конкретних прикладах просто зараз! 

Як і про що писати твір

Почнемо з найприємнішого! Для початку проаналізуйте власне літо: пригадайте найяскравіші моменти, нові відкриття та найтепліші зустрічі з дорогими людьми. Якщо дозволяє час – передивіться фотографії, вони надихнуть вас на творчі роздуми та занурять у потрібну атмосферу.

Розповідь про літні канікули на англійській мові може складатися не лише з позитивних історій. Можете пригадати ситуації, які стали для вас повчальними та вдосконалили особистісні якості. Які висновки ви зробили? Як поводитиметеся в схожих ситуаціях надалі? Твір на англійській мові про літні канікули – не формальна домашня робота, а справжнісінький приємний самоаналіз. 

Також можна скласти орієнтовний план або ж дати відповіді на запитання:

  • Яка твоя улюблена пора року? – What is your favorite season?
  • Чому тобі подобається літо/осінь/зима/весна? – Why do you like summer/autumn/winter/spring?
  • Де ти зазвичай проводиш літо? – Where do you often spend summer? 
  • Ти любиш активний відпочинок? – Do you like active rest?
  • Із ким ти любиш проводити час? – With whom you like to spend your time?
  • Які найкращі місця ти відвідав цього літа? – Where's the best place you've visited this summer?
  • Чи є озеро неподалік від вас? – Do you have a lake near that place?

Отже, щоб написати розповідь про те, як я провів літо на англійській мові, необхідно заручитися натхненням та структурувати власні думки.  

Приклади творів англійською мовою з перекладом на українську

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

Ми підготували приклади творів для школярів різного віку. Ви можете орієнтуватися на них, пишучи власну історію. Обирайте той твір про мої літні канікули на англійській мові з перекладом, який сподобався вам найбільше та підходить для вашого рівня володіння іноземною. Справді, не варто обирати заскладні варіанти.

Твір «М‎‎ої літні канікули‎»‎ на англійській мові має стати невеличким автобіографічним оповіданням, яке буде приємно перечитувати через роки. Тож до вашої уваги my summer holidays твір з перекладом для школярів різного віку: 

Твір про літо на англійській мові для учнів молодших класів

Holidays in the village

Every year I spend summer holiday in the village. There I walk a lot, go to the river with friends - there we swim and fish. In the evening, I help my grandmother pick berries and water the flowers. And I play with a dog. I really like spending the summer in the village.

Переклад на українську: Канікули в селі.

Кожного року я проводжу літні канікули у селі. Там я багато гуляю, ходжу на річку з друзями - там ми купаємося та ловимо рибу. Ввечері я допомагаю бабусі збирати ягоди та поливати квіти. А ще граюся з собакою. Мені дуже подобається проводити літо у селі.

Твір про літо на англійській мові для учнів середніх класів

My summer holidays

I love all seasons, but I like summer the most. After all, it is the summer holidays that are the longest. You can rest for three months and not study. 

Навчайтеся на онлайн-курсах «На Урок»
Оберіть клас:

I spend most of the summer in the country. There I not only walk with friends, I also help my grandparents roam the garden. And they treat me with delicacies and tell interesting stories. And in my free time I like to have fun with friends - a lot of fun in nature. 

Dad and I go to the woods to pick mushrooms. He teaches me to distinguish safe mushrooms from poisonous ones. We gathered a lot of delicious mushrooms and often cooked them for dinner. And my dad and I often went fishing. It was a wonderful vacation.

Переклад на українську: Мої літні канікули

Я люблю всі пори року, але літо мені подобається найбільше. Адже саме влітку канікули найдовші. Можна відпочивати три місяці та не вчитися. 

Більшу частину літа я проводжу на дачі. Там я не тільки гуляю з друзями, я також допомагаю бабусі та дідусю поратися на городі. А вони пригощають мене самокликами та розповідають цікаві історії. А у вільний час я люблю веселитися з друзями - на природі безліч розваг. 

Разом із татом ми ходимо в ліс збирати гриби. Він вчить мене відрізняти безпечні гриби від отруйних. Ми назбирали дуже багато смачних грибів і часто готували їх на вечерю. І ще ми часто ходили з татом на риболовлю. Це були чудові канікули.

Твір про літо на англійській мові для учнів старших класів

My summer holiday – interesting essay

Summer vacation is my favorite part of studying. Finally, you can take a break from textbooks and homework and sleep as much as you want.

My summer vacation is always planned in advance. I spend June at home and just take a break from studying. I wake up closer to lunch and then spend time with friends. If the weather is good - we walk on the street, ride bikes and rollerblades. And if it rains, then I watch TV series or read.

In July, my parents take a vacation and the fun begins. We definitely travel. This year we went not to the sea, but to the mountains, to the Carpathians. There is very beautiful nature. We went on excursions and even rafted on a mountain river. And before, when there was no coronavirus, we often traveled abroad, to different European countries. I hope this tradition will be restored soon.

In August I go to the village to visit my grandparents, and my parents come there for the weekend. There I have many friends with whom we go to the river and the forest. Of course, I help my grandparents a lot in the garden.

I believe that summer should be just that: calm and rich in travel.

Переклад на українську: Мої літні канікули – цікаве есе 

Літні канікули – моя улюблена частина навчання. Нарешті можна відпочити від підручників та домашніх робіт і спати скільки хочеться. 

Мої канікули зазвичай розплановані заздалегідь. Червень я проводжу вдома та просто відпочиваю від навчання. Прокидаюся ближче до обіду,  а потім проводжу час із друзями. Якщо погода хороша - ми гуляємо на вулиці, катаємося на велосипедах та роликах. А якщо дощить, то я дивлюся серіали або читаю.

У липні мої батьки беруть відпустку і починається найцікавіше. Ми обов’язково подорожуємо. Цього року ми поїхали не на моря, а в гори, в Карпати. Тут дуже красива природа. Ми їздили на екскурсії і навіть сплавлялися гірською річкою. А раніше, коли не було коронавірусу, ми часто подорожували за кордон, у різні країни Європи. Сподіваюся, ця традиція буде відновлена ​​найближчим часом.

У серпні я їду у село до бабусі та дідуся, а батьки приїздять туди на вихідні. Там у мене багато друзів, яз якими ми ходимо на річку та в ліс. Звісно, я багато допомагаю бабусі та дідусі на городі. 

Я вважаю, що літо має бути саме таким: спокійним та багатим на подорожі.  

Сподіваємося, вас надихнув запропонований для вашого рівня твір з англійської мови як я провів своє літо. Віримо, що ваше есе буде ще яскравішим і змістовнішим.

Де вивчати англійську?

Бажаєте вдосконалити свою англійську та вміти вільно спілкуватися іноземною без попередньої підготовки? Онлайн-курси з англійської мови від онлайн-школи «На Урок» допоможуть кожному школяру почуватися впевнено при спілкуванні з іноземцями, складанні іспитів чи відповідаючи біля дошки. Кожне заняття являє собою інтерактивну роботу за авторськими методиками кращих викладачів України. На вас чекають цікаві ігрові завдання, робота з текстом, аудіо та відео. 

Бажаємо вам продуктивного навчального року, нехай приємні спогади та твір, як я провів літо, на англійській мові надихають і гріють вас упродовж усього навчального року!

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!

Навчайтесь з «На Урок»

Запишись на курс уже сьогодні!

Курс, на якому ти навчишся розв’язувати завдання формату НМТ, опануєш правила та норми української мови, а ще повториш програму з української літератури.

Антоніна Журбенко

Вчитель української мови, стаж роботи — 3 роки.

Усі онлайн-курси «На Урок»

Рекомендуємо

Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!